Καμιά φορά οι αριθμοί είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να πεις ψέματα στο ποδόσφαιρο. Καμιά φορά πάλι, αποτελούν την αποθέωση μικρών προσωπικών παραστάσεων που περνούν κάτω από το ραντάρ. Στην προκειμένη περίπτωση; Οι αριθμοί του Αντρέ Ορτα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, προφανώς και υπάγονται στη δεύτερη κατηγορία. Ο πορτογάλος box to box του Ολυμπιακού έφτασε ένα κλικ μακριά από το τέλειο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια: 24/25 προωθημένες πάσες, 13/13 πάσες προς τα πίσω και συνολικά, 9/9 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 71/72 πετυχημένες προσπάθειες. Κάτι σε 99% από τον 27χρονο, που όσο ο καιρός περνά τόσο και επιβεβαιώνει την «επίδρασή» του σε αυτό το νέο αγωνιστικό μοντέλο των Ερυθρολεύκων. Αναντικατάστατος…

Ρέφερι σχεδόν «δικός μας»

Εναν γνώριμο διαιτητή, ο οποίος έχει σφυρίξει άλλα τρία ντέρμπι στη φετινή σεζόν και ένα την περασμένη, επέλεξε  η ΚΕΔ για τη σημαντική αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Αρη. Ποιος είναι; Ο Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, σουηδός διαιτητής με ιρακινές ρίζες, που θα εμφανιστεί αύριο το βράδυ στη Λεωφόρο. Βοηθοί του οι συμπατριώτες του Φρέντρικ Κλίβερ, Μεχμέτ Κουλούμ και τέταρτος ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Στο VAR θα βρεθεί ο Πολ Βαν Μπέκελ από την Ολλανδία, ενώ AVAR είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατ. Αττικής).

Σημειώνω, εδώ, πως ο ηλικίας  39 ετών ρέφερι είχε έρθει πρώτη φορά στην Ελλάδα στα περασμένα playoffs στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αρη στο Κλ. Βικελίδης με 2-1. Αυτή τη σεζόν ο Αλ Χακίμ σφύριξε τα Ολυμπιακός – Αρης 4-1, ΑΕΚ – Αρης 1-0 και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2.

Με διαφορετικές πτήσεις!

Οι συνεχόμενοι αγώνες και υποχρεώσεις παικτών και προπονητών όπως είναι λογικό έχουν κάνει ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια και όλοι προσπαθούν να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο. Ετσι, όπως έμαθα, τα μέλη της εθνικής ομάδας μπάσκετ πήγαν μεν παρέα μέχρι το αεροδρόμιο της Χάγης, αλλά από εκεί ορισμένοι πέταξαν με διαφορετικές πτήσεις. Οπως για παράδειγμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού (Αντετοκούνμπο, Καλαϊντζάκης, Μωραΐτης) μπήκαν σε αεροπλάνο για τη Μαδρίτη καθώς οι Πράσινοι παίζουν (29/2)  με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ. Ο δε συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη, ο Ηλίας Καντζούρης, αναχώρησε για Ισραήλ καθώς έπρεπε να επιστρέψει στη βάση του, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ο Βασιλιάς ψηφίζει Ντόντσιτς

Μιλώντας σε ένα από τα talk shows της δικής του εταιρείας παραγωγής, ο ΛεΜπρον Τζέιμς αποκάλυψε ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης από τους εν ενεργεία στο ΝΒΑ: ο Λούκα Ντόντσιτς. Ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία που έχει στο Σλοβένο και εξήγησε γιατί: «Είναι ένας δίμετρος πλέι μέικερ κι έχει την μπάλα… δεμένη στα χέρια του. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το όραμα που έχει για το παιχνίδι. Τον αγαπώ γι’ αυτό. Μπορεί να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι χωρίς να κάνει ούτε ένα σουτ. Το μυαλό του κάνει τη διαφορά».

Στο τιμόνι ο Ζέκο;

Εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο αναμένονται στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στις «16» του Conference League, Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Συγκεκριμένα, στις 2 Μαρτίου έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την προεδρία του συλλόγου και φαβορί για τη θέση φαντάζει ο… δικός μας, Βέλιμιρ Ζάετς. Υποψηφιότητα πάντως βάζει και ο νυν πρόεδρος της ομάδας, ο 87χρονος Μίρκο Μπάρισιτς, ο οποίος βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση από το 2000, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κροατίας είναι πολύ πιθανό πλέον να μην εκλεγεί.

Τα έσοδα θα πέσουν

Καλά τα λεφτά από το Κατάρ, αλλά τώρα με τη φυγή του Εμπαπέ για τη Ρεάλ τι θα γίνει με τα ταμεία της Παρί ΣΖ και όλης της γαλλικής λίγκας; Με τον νεαρό Γάλλο παρόντα η Παρί κάνει τζίρο 800 εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα συν τα εισιτήρια. Χωρίς τον Εμπαπέ, όπως διάβασα, οι ειδικοί λένε πως θα πέσουν κατά 30%, ενώ αντίστοιχη μείωση θα υποστούν και τα έσοδα όλης της λίγκας στη Γαλλία που δεν θα έχει στο εξής κάποιο μεγάλο αστέρι. Εκτός αν προκύψει κάποιο ηχηρό μπαμ. Θα «σκεπάσει» όμως αυτό τον Εμπαπέ;

Συνεχίζεται η κόντρα

Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Διαγόρα Ρόδου και Παναχαϊκής μετά την καταγγελία των Πατρινών ότι η αποστολή έμεινε εγκλωβισμένη στα αποδυτήρια ύστερα από το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων, συνεχίζεται. Σε ανακοίνωσή τους οι νησιώτες αναφέρουν πως «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» και κάνουν λόγο για «αστυνομία που είναι σε χειμερία νάρκη», ενώ προσθέτουν πως «η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκδίδει ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»! Από τη δική της πλευρά η Παναχαϊκή απάντησε λέγοντας πως «είναι ανάξια και του παραμικρού σχολιασμού η τραγελαφική ανακοίνωση της ΠΑΕ Διαγόρα» και  προειδοποιεί ότι «θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα που της επιτρέπεται από τον νόμο».