Μερικές φορές η πολιτική επικαιρότητα έχει χιούμορ. Για παράδειγμα: τη μέρα που έγινε το πρώτο φροντιστήριο στους γαλάζιους βουλευτές, ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις όποιων ανάμεσά τους αυτοσυστήνονται σαν θεματοφύλακες της παραδοσιακής οικογένειας, παρουσιάστηκε και μια έρευνα της Prorata για το Πολιτικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 58% όσων αυτοχαρακτηρίζονται κεντρώοι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, σήμερα το 17% αυτού του ποσοστού θα έριχνε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο κάποιου άλλου κόμματος – το 41% των ψηφοφόρων του Κέντρου παραμένουν πιστοί στην κυβερνώσα παράταξη, δηλαδή.

Με άλλα λόγια: το εικοσιτετράωρο που οι νεοδημοκράτες με επώνυμα από Α μέχρι Κ βρέθηκαν στην Πειραιώς όχι μόνο για να τους λυθούν οι απορίες πάνω στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αλλά και για να μεταφέρουν στους διδάσκοντες «εισαγωγή στη θεωρία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» την γκρίνια που ακούνε στα καφενεία των εκλογικών τους περιφερειών, το κυβερνών κόμμα εμφανίστηκε να χάνει ψήφους από την εκλογική κατηγορία η οποία είθισται να βγάζει κυβερνήσεις.