Τέσσερις τραυματιοφορείς σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο ένα ασθενοφόρο σήμερα κοντά στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

«Τέσσερα μέλη μιας παλαιστινιακής ομάδας διάσωσης ενός ασθενοφόρου της Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό από τις δυνάμεις κατοχής (σ.σ. Ισραήλ) του οχήματός τους στην οδό Σαλαχεντίν, στην είσοδο της Ντέιρ αλ Μπαλάχ», ανέφερε η οργάνωση αρωγής σε ανάρτηση στο Χ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της οργάνωσης, τουλάχιστον έξι είναι τα θύματα από το χτύπημα του Ισραήλ.

Η σχετική ανάρτηση:

Κανένα σχόλιο από τις IDF

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε με τον ισραηλινό στρατό, χωρίς όμως ο τελευταίος να σχολιάσει άμεσα.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα κοντά σε νοσοκομείο, στη συνοικία Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Περισσότερα από 120 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί και 326 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο της κυβέρνησης της Χαμάς.

«Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη γονατίσει και μέλη του υγειονομικού προσωπικού, όπως και εργαζόμενοι στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας εμποδίζονται συνεχώς στις προσπάθειές τους να σώσουν ζωές εξαιτίας των εχθροπραξιών», κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αντιδρώντας στους βομβαρδισμούς των εγκαταστάσεων της Ερυθράς Ημισελήνου στην Χαν Γιουνίς, τη νότια πόλη του παλαιστινιακού θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ