Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σίντι Μόργκαν σε ηλικία 69 χρόνων, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία του θανάτου της.

Οι ρόλοι που την έκαναν να ξεχωρίσει

Η σταρ που ήταν γνωστή για τον ρόλο της «Λόρα» στο «Tron» και της «Λέισι Άντεραλ» στο «Caddyshack» βρέθηκε νεκρή στην κατοικία της στη λίμνη Worth Beach της Φλόριντα. Σύμφωνα με το TMZ, ο συγκάτοικός της διαπίστωσε τον θάνατό της, όταν γυρνώντας σπίτι από τις διακοπές του, χτύπησε την πόρτα του υπνοδωματίου της, αλλά δεν άκουσε καμία απάντηση.

Πέρα από αυτές τις δύο ταινίες, η γεννημένη στο Σικάγο Morgan εμφανίστηκε σε μια σειρά από άλλες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Η ηθοποιός εθεάθη τελευταία φορά ζωντανή από τον συγκάτοικό της στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι σημαντικές συνεργασίες

Η Μόργκαν είχε έναν μακρύ και δύσβατο δρόμο μέχρι να εμφανιστεί σε επιτυχημένες ταινίες, έχοντας ξεκινήσει στο ραδιόφωνο, δουλεύοντας για ένα διάστημα σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων,  προτού ασχοληθεί με την υποκριτική και τις διαφημίσεις. Πήρε το καστ στην πρώτη της ταινία, το Caddyshack του Harold Ramis, το 1980, εμφανιζόμενη ως νεαρή  Lacey Underwood, μοιραζόμενη βασικές σκηνές με τους αστέρες Chevy Chase και Michael O’Keefe.

Το 1981, η Μόργκαν εντάχθηκε στο καστ του Tron σε διπλούς ρόλους, υποδυόμενη τη Dr Lora Baines στον πραγματικό κόσμο και την Yori στην ψηφιακή πραγματικότητα. Η ηθοποιός δεν επανέλαβε τον ρόλο για το Tron: Legacy του 2010, παρά την εκστρατεία θαυμαστών που επέμενε το «Yori Lives» αν και εμφανίστηκε σε διαφημιστικό υλικό για την ταινία.

Μια ακόμη της συνεργασία της που ξεχώρισε ήταν ο ρόλος της στη σαπουνόπερα Falcon Crest.