Ένα περιστατικό που τους έκανε να νιώσουν ντροπή οδήγησε ένα ζευγάρι να πάρει δραστικές αποφάσεις και να αλλάξει τη ζωή του. Συγκεκριμένα, δεν τους επέτρεψαν να μπουν σε τρενάκι στο υδάτινο πάρκο SeaWorld στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

«To 2017 έκατσα σε ένα τρενάκι στο SeaWorld και δυστυχώς η μπάρα ασφαλείας δεν μπορούσε να κλείσει», ανέφερε η 43χρονη Tracie Lord, που έφτασε σε σημείο να ζυγίζει 136 κιλά. «Επιχείρησα να προσπεράσω αυτό που συνέβη, δηλαδή, το να μην χωράω σ’ ένα τρενάκι, αλλά όταν επέστρεψα σπίτι μου, γύρισε ένας διακόπτης», συνέχισε η γυναίκα με καταγωγή από το Wigan της Αγγλίας.

Η Lord και ο σύζυγός της Steve δήλωσαν ότι εκείνη την εποχή έτρωγαν μανιωδώς fast food. Οι τροφές που έτρωγαν ξεπερνούσαν τις 3.000 θερμίδες ημερησίως. Ωστόσο, το περιστατικό στο υδάτινο πάρκο ήταν ένα σημείο καμπής κι έγινε το κίνητρο, για να αλλάξουν και να αδυνατίσουν.

Το ζευγάρι, που είναι μαζί εδώ και 21 χρόνια, αποφάσισε να κάνει από κοινού την προσπάθεια να χάσει κιλά. Η Tracie είδε το μέγεθος των ρούχων της να μειώνεται έξι φορές μέσα στους πρώτους 18 μήνες. Ο Steve, έχοντας ως παράδειγμα τη σύζυγό του, έχασε κι εκείνος δεκάδες κιλά.

«Είχα ήδη χάσει 32 κιλά όταν ο Steve κατάλαβε πως θα μπορούσε να κάνει κι εκείνος το ίδιο πράγμα, αν άλλαζε τις διατροφικές του συνήθειες», πρόσθεσε η 43χρονη. «Είμαστε ο ένας ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του άλλου και αυτό μας βοήθησε, για να παραμείνουμε σταθεροί στο μονοπάτι που διαλέξαμε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, με την πιο υγιεινή διατροφή άρχισαν και να γυμνάζονται. Ακόμη κι όταν το 2022 η Tracie διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, το ζευγάρι συνέχισε να έχει στόχους σχετικούς με την απώλεια κιλών και το να γίνουν πιο υγιείς. Μάλιστα, η Tracie εδώ και μήνες έχει λάβει το πράσινο φως από τους γιατρούς πως κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το ζευγάρι επέστρεψε στο SeaWorld, μια επίσκεψη – ορόσημο για την πρόοδο που έκαναν. «Ήταν απίστευτο να επιστρέψουμε εκεί και να μπορέσουμε να χαρούμε τις διακοπές μας χωρίς να νιώθουμε συνέχεια κουρασμένοι. Πλέον, εγώ και ο Steve έχουμε μια πολύ σταθερή σχέση και το να τρώμε υγιεινά μας έφερε πιο κοντά, κάτι που δεν το περίμενα», υπογράμμισε η Tracie Lord .