«Τίποτα από όσα ακούγονται από τα κυβερνητικά έδρανα για το μεταναστευτικό δεν μας κάνει σοφότερους», σημείωσε στην τοποθέτησή της επί του προϋπολογισμού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας όσα ανέφερε νωρίτερα για την επίμαχη «τροπολογία Καιρίδη» η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εάν η κυρία Μπακογιάννη ήταν σήμερα εδώ το πρωί, και όσον αφορά το μεταναστευτικό άκουγε τις αήθεις εκφράσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φύλαγε τα σύνορα και που τα έκανε όλα μπάχαλο, θα μπορούσε να ήταν τόσο βέβαιη ότι αλήθεια όλοι γινόμαστε σοφότεροι, όπως είπε;», αναρωτήθηκε η Ρένα Δούρου.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Σε αντίθεση με αρκετούς της ΝΔ – εγώ θέλω να είμαι ακριβοδίκαιη – λέω ναι, η κυρία Μπακογιάννη, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας το 2019, είχε ανοίξει το ζήτημα των εργατών γης, και όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης πήγε να κάνει κάτι, εσκίσθη το παραπέτασμα’».

Άρα, συνέχισε η Ρένα Δούρου, «ενώ χαιρετίζω τον τρόπο που παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη, ωστόσο, λέω ότι τίποτα από όσα ακούγονται σήμερα από τα κυβερνητικά έδρανα δεν θα έπρεπε να την κάνει αισιόδοξη ότι γινόμαστε σοφότεροι».

«Ελπίζουμε να μη μάθουμε για τη Διακήρυξη από την Τουρκία»

Σε σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνέχιση του δόγματος του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου που δεν διεκδικεί», ενώ επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει ενημέρωση για τα «γκρίζα» σημεία της Διακήρυξης των Αθηνών.

«Ελπίζουμε να μην τα μάθουμε από τη γείτονα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εξέφρασε τη διαφωνία της με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας πως «τα γραμμάτια του λαϊκισμού τα πληρώνει η πατρίδα, τα πληρώνει η χώρα» και έφερε ως παράδειγμα τη μη κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αριστερό κόμμα της πατριωτικής ευθύνης» και πως δεν θα υποστείλει αυτή τη σημαία.