Με ένα λάθος προσφώνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο διερμηνέας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια των δηλώσεων που έκαναν οι δύο ηγέτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για την ακρίβεια, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις δικές του δηλώσεις και πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν ξεκίνησε ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσκληση στην Αθήνα.

Ο διερμηνέας του Τούρκου προέδρου, όμως, φαίνεται πως μπερδέυτηκε, καθώς αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το όνομα του πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…

Δείτε τη λάθος προσφώνηση στο βίντεο στο 11:20

Μηνύματα συνεργασίας και ειρήνης

Κατά τα λοιπά, άλλο λάθος… δεν έγινε και οι δηλώσεις Ερντογάν συνεχίστηκαν κανονικά, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς «με την διακήρυξη», όπως τόνισε, «επιβεβαιώνεται η βούλησή μας για την ανάπτυξη των σχέσεών μας».

«Πρέπει η συνάντηση να πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο», είπε για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προσέθεσε πως «επιθυμούμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας τις τουριστικές. Ανταλλάξαμε απόψεις για την Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Θα επιλύσουμε τα προβλήματα με κοινές προσπάθειες».

Στο τέλος των δηλώσεών του, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Άγκυρα, όπου θα χαρεί να τον φιλοξενήσει, όπως σημείωσε.