Με αφορμή την επιστροφή στις θεατρικές «Αινιγματικές παραλλαγές» ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στην Έρη Βαρδάκη και την κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» το Σάββατο στην ΕΡΤ.

Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στα στερεότυπα και τους όρους που φέρει η πολιτική ορθότητα όσο και την προσωπική του στάση να μην στρογγυλεύει τα πράγματα.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μπέζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν ξεπερνιούνται τα στερεότυπα μέσα σε μία δεκαετία και δύο, θέλουν πολλά χρόνια.

«Πάντα φτάνουμε στα άκρα με την πολιτική ορθότητα»

Αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθούμε γι’ αυτό. Πάντα φτάνουμε στα άκρα με την πολιτική ορθότητα. Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται, να μιλάμε με έναν τρόπο που δεν προσβάλλουμε τους άλλους ανθρώπους αλλά να έχουμε από πριν έναν κατάλογο, για το τι επιτρέπεται και το τι δεν επιτρέπεται, είναι γελοιότητα».

«Συζητήθηκε πολύ στην επικαιρότητα αυτό που έκανε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που άλλαξε αυτή τη λέξη στο τραγούδι της» υπογράμμισε η δημοσιογράφος.

«Υπερβολή νομίζω πως είναι αυτό της Άλκηστης. Το «Χοντρός και Λιγνός» πως θα το λέμε; Ερώτηση. Δηλαδή θα πούμε στα παιδιά πως δεν θα το λέμε Χοντρό και Λιγνό αλλά θα το λέμε ευτραφή και αδύνατο; Δεν μειώνεται η αξία του.

Πάντα φτάνουμε στα άκρα με την πολιτική ορθότητα. Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται, να μιλάμε με έναν τρόπο που δεν προσβάλλουμε τους άλλους ανθρώπους

Δηλαδή είναι υπερβολές αυτά τα πράγματα. Είναι άλλα θέματα πολύ πιο ουσιαστικά. Βεβαίως δεν λέω ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία. Βεβαίως και πρέπει να δίνουμε σημασία, αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο γιατί σε λίγο θα καταργήσουμε τα πάντα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπέζος.