Τα… μυστικά του επαγγέλματος (όσα μπορεί να αποκαλύψει) μοιράστηκε με τον τηλεοπτικό φακό ένας Έλληνας, ο οποίος κατατάσσεται μέσα στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στην Ευρώπη.

Αρχικά, ο ελεύθερος σκοπευτής απέφυγε να αποκαλύψει κάποιο μυστικό του επαγγέλματός του, λέγοντας πως «τα μυστικά δεν τα λέμε»!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πως γίνεται μια καλή βολή, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει ένα μοτίβο για την αναπνοή.

«Μπορώ να κάνω βολή στα 1.500 μέτρα»

«Μπορείς να κάνεις βολή εύκολα και στα 1500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει, μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1000 αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση, για να κάνεις την δουλειά σου. Εννοείται το αγαπάω το όπλο μου. Θέλει πολλή μελέτη και πολλή προσοχή».

«Οι ταινίες έχουν ένα μεγάλο κομμάτι αληθοφάνειας. Η υπομονή είναι αρετή για τον ελεύθερο σκοπευτή. Δεν θα κρίνω εγώ αν είμαι από τους καλύτερους. Η αλήθεια ότι φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα ειδικά την τελευταία διετία, πέρυσι και φέτος δυο διεθνείς διαγωνισμούς, 25 χώρες, 45 ομάδες. Είχαμε πέρυσι την πρώτη και την τέταρτη θέση δυο ελληνικές ομάδες και φέτος την τέταρτη και την πέμπτη. Οπότε πήγε καλά. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό αλλά πάντα περιθώριο βελτίωσης» τόνισε.

«Το άλλο στοιχείο είναι προσαρμοστικότητα. Ένας σκοπευτής είναι μόνος του και πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο καθαρός στόχος. Ανάλογα την αποστολή του, δεν είναι πάντα ο στόχος, πολλές φορές είναι και οι πληροφορίες…» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε όσα είπε