Αν σχεδιάζετε ήδη κάποιο ταξίδι για τη νέα χρονιά, μόλις δημοσιεύτηκε η λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις στον κόσμο. Τη νικητήρια 3άδα απαρτίζουν το Λονδίνο –παρά το Brexit- το Παρίσι και η Νέα Υόρκη, ενώ οι 10 πρώτες περιλαμβάνουν τέσσερις πόλεις από την ασιατική ήπειρο, τέσσερις από την Ευρώπη και δύο από τις ΗΠΑ.

Για τους ενδιαφερόμενους η Αθήνα βρίσκεται στην 48η θέση της λίστας της Resonance Consultancy, η οποία ξεδιαλέγει τις 100 καλύτερες από ένα σύνολο 270 πόλεων με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε βαθμολογίες που αφορούν την καθημερινή ζωή των κατοίκων της, το πόσο ερωτεύσιμη είναι και αν προάγει την ευεξία τους ή όχι.

Επιπλέον συνυπολογίζονται δεκάδες άλλοι παράγοντες, όπως το μορφωτικό επίπεδο, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το ποσοστό φτώχειας, ο αριθμός των ποιοτικών εστιατορίων, καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων, η δυνατότητα περιπάτου, ο αριθμός των χαρτογραφημένων ποδηλατοδρόμων, τα πάρκα και τα μουσεία και ο αριθμός των συστάσεων τους σε ιστότοπους όπως το Tripadvisor, το Google, το Facebook και το Instagram. Οι 10 καλύτερες, σύμφωνα με την Daily Mail, έχουν ως εξής:

Το στέμμα στο Λονδίνο

Και ο τίτλος πάει στο Λονδίνο, την «πρωτεύουσα των πρωτευουσών», που «βασιλεύει πάνω από όλες τις παγκόσμιες πόλεις». Όπως εξηγεί η μελέτη πίσω από τη λίστα πρόκειται για την πιο βιώσιμη και την περισσότερο αξιαγάπητη Μέκκα, που διαθέτει υψηλή κουλτούρα και μορφωτικό επίπεδο, αλλά και ιδιαίτερη γαστρονομική σκηνή τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί το υπέρλαμπρο Παρίσι

Είναι η Πόλη του Φωτός και του έρωτα σε κάθε γωνιά της, αλλά αυτά που της χάρισαν και φέτος τίτλος είναι το άνοιγμα ξανά της Νοτρ Νταμ, η ανακαίνιση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ του αεροδρομίου Charles de Gaulle, η δημιουργία πεζόδρομων παντού και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού.

Το χωνευτήρι των λαών η Νέα Υόρκη

«Η πόλη επέστρεψε», γράφει η έκθεση, αποθεώνοντας την αναγέννηση της καλλιτεχνικής σκηνής της Νέας Υόρκης, τα πολλά μουσεία της και φυσικά την αύξηση του πρασίνου δίπλα στους πολύβουους δρόμους της.

Ψώνια στο Τόκιο

Είναι μια από τις πιο ζωντανές μητροπόλεις στον κόσμο, που ξεπερνά όλες τις άλλες όσον αφορά τα ψώνια σε boutique καταστήματα και εμπορικά πολυτελείας.

Η πολύ μοντέρνα Σιγκαπούρη

Εξαιρετική κουζίνα και ψώνια για όλα τα γούστα είναι αυτά που έχουν αυξήσει τους ταξιδιώτες στα εδάφη της τα τελευταία χρόνια, γράφει η Resonance Consultancy.

Έκρηξη ανάπτυξης στο Ντουμπάι

Metro railway among among glass skyscrapers in Dubai. Traffic on street in Dubai. Museum of the Future in Dubai. Cityscape skyline. Urban background.

Το Ντουμπάι συνεχίζει την επική αναρρίχηση του στο παγκόσμιο σκηνικό ως ένα τόπος χλιδής και ζωντάνιας ταυτόχρονα που προσφέρει από εμπορικά δίχως τέλος μέχρι σιντριβάνια χορού και εσωτερικά πάρκα σκι.

Το Σαν Φρανσίσκο της τεχνολογίας

Για όσους ψάχνουν τις καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες, αυτές βρίσκονται στο Σαν Φρανσίσκο, όπου θεωρείται ο κατάλληλος τόπος για start up επιχειρήσεις, ενώ προσφέρει υψηλούς μισθούς και επαγγελματικά περιβάλλοντα υψηλών στάνταρ.

Η αξιαγάπητη Βαρκελώνη

Εμβληματικά πάρκα και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική μαζί με χρυσές αμμουδιές που λόγω καιρού μπορούν να επισκεφτούν οι επισκέπτες της όλο το χρόνο, καθιστούν τη Βαρκελώνη εκτός από μια πόλη με ζωντάνια, την πιο αξιαγάπητη μεταξύ των υπολοίπων.

Το νυχτερινό Άμστερνταμ

Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν για μεταφορά του περίφημου δρόμου με τα κόκκινα φανάρια στο Άμστερνταμ και το κλείσιμο των coffee shop που προσφέρουν αυτό που οι άλλες πόλεις δεν μπορούν η πρωτεύουσα της Ολλανδίας θα αποτελεί τοπ προορισμό για ταξίδια και μετακόμιση λόγω της ασυναγώνιστης νυχτερινής ζωής της.

Η καινούργια Σεούλ

Σύμφωνα με την έκθεση, η Σεούλ έχει «εδραιωθεί σταθερά ως μια παγκόσμια δύναμη της ποπ κουλτούρας», που ανέβασε  «την πόλη του εύγευστου kimchi (το παραδοσιακό πιάτο με λαχανικά και καρυκεύματα), της K-pop, των K-dramas και της K-beauty» – στη δέκατη θέση».