Είναι δύσκολο να αποφασίσει κάποιος τη λέξη που θα βάλει δίπλα στην είδηση που βγήκε από την ΕΠΟ περί ορισμού του μεγάλου ντέρμπι του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στις 6 Δεκεμβρίου!

Ανήμερα δηλαδή που «κλείνει» η Αθήνα, καθώς υπάρχει η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μία ημέρα πριν από την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα. Δηλαδή, στο πιο δύσκολο διήμερο της Ελληνικής Αστυνομίας όλη τη χρονιά, η ΕΠΟ όρισε και ένα παιχνίδι της… σειράς, όπως προφανώς θεωρεί το κορυφαίο διαχρονικά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι σαν κερασάκι στην τούρτα σε ένα «καυτό» διήμερο στην πρωτεύουσα.

Ισως ορισμένοι πουν ότι το έκανε εκ του ασφαλούς, γιατί πιθανότατα η ΕΛ.ΑΣ. θα ζητήσει την αναβολή του για λόγους ασφαλείας, οπότε η ΕΠΟ ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος θα νίψει τα χέρια της και θα προχωρήσει παρακάτω. Μα, αν δεν γνώριζαν πως η 6η και η 7η Δεκεμβρίου ήταν απαγορευτικές ημερομηνίες για ντέρμπι Αιωνίων τότε πρόκειται περί άσχετων.

Εάν όμως γνώριζαν, όπως είναι και το λογικότερο, τότε πρόκειται περί ανεύθυνων για να μην ειπωθεί και… επικίνδυνων, αφού σαφέστατα η Αστυνομία θεωρείται απίθανο να σηκώσει το βάρος της διεξαγωγής αυτού του αγώνα. Οπότε και η ΕΠΟ δεν θα έχει (έτσι θεωρούν οι αρμόδιοι) την ευθύνη για τυχόν αναβολή και θα τα ρίξει όλα στην Αστυνομία.

Η μοναδική διαθέσιμη ημερομηνία εκείνο το τριήμερο ήταν η 5η Δεκεμβρίου, αλλά επειδή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παίξουν Κυριακή 3 Δεκεμβρίου για το πρωτάθλημα αφού θα έχουν αγωνιστεί την Πέμπτη για το Europa League, προφανώς και ήταν δύσκολο να δώσουν ματς σε δύο 24ωρα. Αρα, από την αρχή το παιχνίδι θα μπορούσε να οριστεί σε άλλη ημερομηνία, αλλά η ΕΠΟ προτίμησε να πετάξει το μπαλάκι στην Αστυνομία. Εκεί που δεν μπορεί να κάνει τον… Κινέζο η ΕΠΟ είναι τα θέματα της εθνικής ομάδας, με τον Γκουστάβο Πογέτ να τα κάνει και ευρέως γνωστά μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο.

«Δεν θέλω σίγουρα να φύγω από εδώ. Αν μιλάω, είναι για να γίνουν τα πράγματα. Χρειαζόμαστε συνέχεια και συνέπεια. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου, ζητάω και από τους παράγοντες. Θέλω περισσότερα, πιο γρήγορα. Ετσι κερδίζουμε όλοι μαζί», είπε ο ουρουγουανός τεχνικός, με τους ξένους να μαθαίνουν και αυτοί τι συμβαίνει στα μέρη μας…