Σε ένα παιχνίδι που… έβρεξε γκολ και είχε απίθανη εξέλιξη, η Τσέλσι έμεινε ισόπαλη με το χορταστικό 4-4 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, χαρίζοντας απλόχερα θέαμα σε έναν χορταστικό αγώνα για τη 12η αγωνιστική της Premier League. Τα γκολ της Τσέλσι πέτυχαν οι Τιάγκο Σίλβα (29′), Στέρλινγκ (37′), Τζάκσον (67′) και Πάλμερ (90′ + 5). Για τη Σίτι, Χάαλαντ (25′,47′), Ακάντζι (45’+1) και Ρόδρι (86′).

Τα οκτώ συνολικά γκολ που υπήρξαν στην αναμέτρηση, δημιούργησαν μία σειρά ρεκόρ, ορόσημα, για το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα του κόσμου και to10.gr, σας τα παρουσιάζει με την βοήθεια της Opta.

Αναλυτικά κάποια από τα σημεία-κλειδί της αναμέτρησης:

  • Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Τσέλσι σκοράρει και δέχεται 4+ γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Μάρτιο του 2008 και το 4-4 απέναντι στην Τότεναμ. Παράλληλα, η πρώτη φορά που η Μάντσεστερ Σίτι το έκανε αυτό είναι από τον Ιανουάριο του 1961 εναντίον Άρσεναλ (4-5) .
  • Στον αγώνα του νούμερο 882 ως προπονητής σε όλες τις διοργανώσεις, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πεπ Γκουαρδιόλα, είδε την ομάδα του να σκοράρει και να δέχεται 4+ στον ίδιο αγώνα.
  • Ο χτεσινός αγώνας, ήταν μόλις ο πέμπτος αγώνας στην ιστορία της Premier League, που σημειώθηκαν έως και τέσσερα γκολ ισοφάρισης. Τα άλλα παιχνίδια που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν τα Έβερτον – Λιντς τον Οκτώβριο του 1999, Τσάρλτον – Γουέστ Χαμ τον Νοέμβριο του 2001, Τότεναμ – Ρέντινγκ τον Δεκέμβριο του 2007 και Λίβερπουλ – Άρσεναλ τον Απρίλιο. 2009.
  • Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε τα πρώτα του γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα εναντίον της Τσέλσι και πλέον έχει σκοράρει κόντρα στις 19 από τις 21 διαφορετικές ομάδες τις οποίες έχει αντιμετωπίσει στη διοργάνωση (90%).
  • Ο Τιάγκο Σίλβα έγινε ο τέταρτος διαφορετικός παίκτης που σκόραρει στην ηλικία των 39 ετών και άνω, μαζί με τους Τέντι Σέρινγκχαμ, Ντιν Γουίντας και Ράιαν Γκιγκς.
  • Οι Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Κόουλ Πάλμερ, έγιναν ο όγδοος και ένατος αντίστοιχα που σκοράρει στην Premier League, εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, ως πρώην παίκτης της, μετά τους Νάιλ Κουίν, Στιβ Λόμας, Γκάρι Φλίκροφτ, Γκεοβάνι, Ντάνιελ Στάριτζ, Άλβαρο Νεγκρέδο. , και Ιχεανάτσο.

Η Premier League, μας έχει… συνηθίσει σε αντίστοιχα σκορ, αλλά και τέτοιες εξελίξεις παιχνιδιών όλα αυτά τα χρόνια. Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έδωσαν άλλη μία παράσταση υψηλού επιπέδου και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες στο υπόλοιπο της σεζόν.

Θυμηθείτε ξανά την ματσάρα του «Στάμφορντ Μπριτζ»: