Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας οδηγός στη Βρετανία που σκότωσε ένα αγόρι ηλικίας 9 ετών με το βαν που οδηγούσε κι ενώ είχε κάνει χρήση κρακ κοκαΐνης.

Ο 51χρονος Λουκ Γουίντοπ είχε καπνίσει το ναρκωτικό πριν χτυπήσει με το βαν του τρεις πεζούς σε επαρχιακό δρόμο, ενώ στη συνέχεια τους εγκατέλειψε και έφυγε από το σημείο στο Sutton-in-Craven του βόρειου Γιορκσάιρ.

Ο Τζορτζ Λιούις είχε εγκαταλειφθεί θανάσιμα τραυματισμένος αφότου είχε εκτιναχθεί από τον δρόμο σε ένα χωράφι στο περιστατικό που είχε συμβεί περίπου στις 21:00 το βράδυ στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πατέρας του Μάικλ Λιούις και ένα ακόμα παιδί είχαν εγκαταλειφθεί τραυματισμένοι αφότου τους χτύπησε και ενώ περπατούσαν κατά μήκος του δρόμου.

Η αστυνομία διαπίστωσε πως  ο Γουίντοπ είχε καπνίσει κρακ κοκαΐνης σε κάποιο σημείο της διαδρομής προτού επιστρέψει σπίτι του με το βαν της εργασίας του. Μετά τη σύλληψή του εντοπίστηκαν ίχνη κοκαΐνης στον οργανισμό του.

Είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας

Ο 51χρονος οδηγούσε σύμφωνα με το Sky News με ταχύτητα άνω των 80 χλμ/ώρα σε δρόμο που έχει αρκετές στροφές και όριο ταχύτητας είναι τα 50 χλμ/ωρα. Αργότερα υποστήριξε ότι ήταν «κουρασμένος» από τη δουλειά και απλά ήθελε να ξεκουραστεί.

Ο Μάικλ Λιούις προχωρούσε με τα δύο ανήλικα παιδιά και χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο σαν φακό για να φωτίσει τον δρόμο και για να προειδοποιήσει τους οδηγούς.

Όταν διαπίστωσε πως το όχημα ερχόταν κατά πάνω τους, φώναξε στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά του σε έναν πέτρινο τοίχο στον δρόμο που δεν είχε πεζοδρόμιο.

Ο Τζορτζ πέθανε από πολλαπλά τραύματα, ενώ ο πατέρας αποκόμισε ένα σπασμένο χέρι. Το άλλο παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κοψίματα και μώλωπες.

Μετά τη σύγκρουση ο Γουίντοπ συνέχισε να οδηγεί προς το σπίτι του, αλλά στη συνέχεια πήγε ο ίδιος στην αστυνομία υποστηρίζοντας πως είχε πιει δύο κουτάκια μπύρας.

Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καταλάβει ότι χτύπησε τους τρεις πεζούς αλλά παραδόθηκε αφότου είδε τη ζημιά στο βαν και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας στον ουρανό.

Στις εξετάσεις που υποβλήθηκε από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, ενώ νέα τεστ έδειξαν ότι είχε κάνει χρήση και ηρωίνης. Παρόλο που ο χρόνος και η ποσότητα δεν μπορούσαν να διαπιστωθούν από τους ειδικούς.

«Ήταν ένα έξυπνο και χαρούμενο παιδί που απολάμβανε να μαθαίνει»

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχε ποινικό μητρώο για 50 επιθέσεις πίσω στο 1989, αλλά και για χρήση ηρωίνης για 30 χρόνια.

Ο δικαστής Τζόνθαν Ρόουζ τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καθώς ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι προκάλεσε θάνατο λόγω απρόσεκτης οδήγησης κι ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο δικαστής περιέγραψε τον μικρό Τζορτζ σαν ένα ταλαντούχο παιδί που θα είχε πετύχει σε ό,τι επέλεγε να κάνει στη ζωή του, ενώ απευθυνόμενος στον καταδικασθέντα υποστήριξε ότι με την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών «πήρε το μέλλον που είχε».

Περιγράφοντας τη στιγμή που ο κ. Λιούις προσπάθησε να σώσει τα παιδιά λίγες στιγμές πριν το μοιραίο, δήλωσε «δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Τους χτύπησες έναν, έναν στη στροφή».

Σε μία δήλωση για τον κ. Λιούις περιέγραψε τον γιο του ως ένα έξυπνο και χαρούμενο παιδί που απολάμβανε να μαθαίνει, αγαπούσε τους δεινόσαυρους και ήθελε να γίνει παλαιοντολόγος.

Στον Γουίντοπ επίσης απαγορεύτηκε η οδήγηση για επτά χρόνια.