Η Τζίτζι Χαντίντ και η οικογένειά της «δέχονται απειλές θανάτου και αναγκάζονται να αλλάξουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους» αφού πήραν δημόσια θέση υπέρ των Παλαιστινίων. Το 28χρονο μοντέλο, παλαιστινικής καταγωγής έχει πάρει θέση τις τελευταίες ημέρες στα social media εν μέσω της συνεχιζόμενης ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Το μοντέλο αρχικά κράτησε επιφυλακτική στάση, αλλά οι τελευταίες της δηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έχουν προκαλέσει την οργή των Ισραηλινών. «Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση. H καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι αντισημιτική κι η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν είναι η υποστήριξη της Χαμάς», έγραψε το διάσημο μοντέλο, που έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη κατά το ήμισυ, σε story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Και η απάντηση του ίδιου του κράτους του Ισραήλ:

«Kοιμήθηκες την τελευταία εβδομάδα; Ή απλά γυρνάς την πλάτη σου στα μωρά των Εβραίων που σφαγιάζονται στα σπίτια τους; Η σιωπή σου είναι απόλυτα ξεκάθαρη για το ποιον υποστηρίζεις. Σε βλέπουμε».

Η ισραηλινή κυβέρνηση απάντησε μέσω Instagram στις αναρτήσεις που έκανε η Τζίτζι Χαντίντ τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσαν τον πόλεμο στον Ισραήλ.

«Γυρνάς την πλάτη σου στα μωρά των Εβραίων που σφαγιάζονται στα σπίτια τους».

Στη συνέχεια, η ισραηλινή κυβέρνηση δημοσίευσε μια εικόνα με αιματοβαμμένο πάτωμα. «Εάν δεν το καταδικάζεις αυτό, τα λόγια σου δεν σημαίνουν ΤΙΠΟΤΑ», έγραψε ο λογαριασμός, προσθέτοντας ξανά τη Χαντίντ.

Ο Μοχάμεντ Χαντίντ σκέφτεται να πάει στο FBI

Πηγές που επικαλείται το αμερικανικό TMZ αναφέρουν πως κάθε μέλος της οικογένειας Χαντίντ, συμπεριλαμβανομένων των Gigi, Bella, Anwar, ακόμη και των γονιών τους, του Mohamed και της Yolanda, έχουν λάβει δυσοίωνα μηνύματα που τους έχουν κάνει να φοβούνται για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτές οι απειλές θανάτου έρχονται μέσω email, των social media, μέχρι και των προσωπικών τους κινητών τηλεφώνων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι τηλεφωνικοί αριθμοί διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα άγνωστοι να αποκτήσουν πρόσβαση και έτσι να εξαπολύουν απειλές κατά των Χαντίντ. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, λέει το TMZ, ότι ο πατέρας, Μοχάμεντ Χαντίντ σκέφτεται να πάει στο FBI για να ζητήσει βοήθεια.

Η ανάρτηση της Τζίτζι Χαντίντ

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το σούπερ μόντελ κατήγγειλε «την τρομοκρατία εις βάρος αθώων ανθρώπων» μετά τις καταστροφικές επιθέσεις στο Ισραήλ, οι οποίες φέρεται να έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς. Η 27χρονη ξεκίνησε την ανάρτηση λέγοντας στους σχεδόν 80 εκατομμύρια ακολούθους της ότι στέλνει τα «συλλυπητήριά» της σε «όλους όσους έχουν πληγεί από την αδικαιολόγητη τραγωδία» – ειδικά σε όσους είδαν τις «αθώες ζωές που χάθηκαν, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν παιδιά».

Η Τζίτζι εξήγησε: «Νιώθω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαραγμό καρδιάς για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που φέρω καθημερινά. Νιώθω επίσης και ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου και θέλω να το ξεκαθαρίσω όπως έχω κάνει και προηγουμένως: Μολονότι έχω όνειρα και ελπίδες για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει να συμβεί κακό σε κάποιον Εβραίο».

«Η τρομοκρατία εις βάρος αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν ωφελεί το κίνημα “Ελεύθερη Παλαιστίνη”», συνέχισε. «Η ιδέα πως κάνει (καλό) έχει παρακινήσει έναν επώδυνο κύκλο εκατέρωθεν αντιποίνων που κρατάει εδώ και δεκαετίες (των οποίων κανένας αθώος πολίτης Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός αξίζει να είναι θύμα) και βοηθάει στην επέκταση της ψευδούς ιδέας πως το να είναι υπέρ της Παλαιστίνης, είναι αντισημιτικό.».

View this post on Instagram

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)