Τη στιγμή που το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας έχοντας επιδώσει «τελεσίγραφο» στους άμαχους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα, ιδιαίτερα προκλητικές και δηλώσεις που παραπέμπουν σε εθνοκάθαρση, έκανε ένας Ισραηλινός βετεράνος του στρατού, ο οποίος είχε πάρει μέρος πριν 75 χρόνια στη «σφαγή» του Ντεϊρ Γιασίν.

Ο 95χρονος Εζρά Γιατσίν είναι ο γηραιότερος μεταξύ των 300.000 Ισραηλινών που κλήθηκαν ως έφεδροι μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς.

«Κάθε Εβραίος με όπλο πρέπει να βγει έξω και να τους σκοτώσει»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Middle East Eye, ο Γιατσίν δεν θα πάρει μέρος σε συγκρούσεις, ωστόσο θα υπηρετήσει με σκοπό να «παρακινήσει» στρατιώτες.

Ωστόσο, σε βίντεο που έχει γίνει viral στα social media, το κίνητρο που θέλει να δώσει ο 95χρονος στους στρατιώτες είναι να προβούν σε εθνοκάθαρση καθώς τους κάλεσε να «τελειώσουν» τους Παλαιστίνιους και να «εξαλείψουν οικογένειες, μητέρες και παιδιά».

«Να είστε θριαμβευτές και να μην αφήσετε κανέναν πίσω για να φύγει. Διαγράψτε τη μνήμη τους. Εξαλείψτε τους, εξαλείψτε τις οικογένειές, τις μητέρες και τα παιδιά. Αυτά τα κτήνη δεν μπορούν να ζουν πλέον», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε στρατεύματα του Ισραήλ ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Ακόμα προσέθεσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», καθώς όπως είπε «αύριο η Χεζμπολάχ μπορεί να πραγματοποιήσει αεροπορικά χτυπήματα και οι Άραβες μπορεί να μας επιτεθούν».

Ο ίδιος στο πολεμοχαρές παραλήρημά του, υποστηρίζει ότι «κάθε Εβραίος με όπλο πρέπει να βγει έξω και να τους σκοτώσει». Μάλιστα καλεί ακόμα και πολίτες να προβούν σε πογκρόμ και σε εκτέλεση Αράβων.

«Εάν έχετε κάποιον Άραβα γείτονα, μην περιμένετε, πηγαίνετε σπίτι του και πυροβολήστε τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Επιτεθείτε τους, μην περιμένετε αυτούς, για αεροπορικά χτυπήματα εναντίον μας και το Iron Dome (το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ) να ενεργοποιηθεί. Επιτεθείτε τους. Θέλουμε να εισβάλουμε, όχι όπως στο παρελθόν. Θέλουμε να μπούμε και να καταστρέψουμε ό,τι είναι μπροστά μας, να καταστρέψουμε σπίτια, το ένα μετά το άλλο. Με όλες μας τις δυνάμεις. Ολοκληρωτική καταστροφή. Μπείτε και καταστρέψτε», λέει ακόμα σε αυτό το αδιανόητο παραλήρημα μίσους.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις εικόνες φρίκης που παρουσιάζει το Ισραήλ όπως τα σοκαριστικά πλάνα από το εσωτερικό σπιτιού οικογένειας στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο Ισραήλ, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο των βίαιων επιθέσεων της Χαμάς.

«Έχουμε γίνει μάρτυρες πραγμάτων που ποτέ δεν είχαμε ονειρευτεί. Αφήστε τους να ρίξουν βόμβες για να τους εξαλείψουν», λέει ακόμα και καταλήγει λέγοντας πως όλες οι προφητείες των προφητών θα βγουν αληθινές», καταλήγει ο Γιατσίν.

Ο Γιασίν είχε αναμιχθεί στη σφαγή του Ντέιρ Γιασίν

Ο Γιατσίν ήταν μέλος της σιωνιστικής πολιτοφυλακής Λέχι που μαζί με την επίσης σιωνιστική πολιτοφυλακή Ιργκούν, στις 9 Απριλίου του 1948 σκότωσαν σε νυχτερινή επιδρομή 170 άμαχους κατοίκους του Ντέϊρ Γιασίν ανάμεσά τους γυναίκες, γέρους, παιδιά, ενός παλαιστινιακού χωριού κοντά στην Ιερουσαλήμ, παρόλο που νωρίτερα είχε ανακοινωθεί εκεχειρία.

Μάλιστα η συγκεκριμένη σφαγή μαζί με άλλες θηριωδίες είχαν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, σε αυτό που είναι γνωστό ως Νάκμπα, δηλαδή καταστροφή.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στο Jewish Press το 2020, ο Γιατσίν είχε υποστηρίξει ότι η μονάδα της Λέχι είχε πάρει εντολές για να επιτεθεί στο Ντέιρ Γιασίν. «Το χωριό ήταν καταφύγιο τρομοκρατών. Για μήνες οι Άραβες πολιορκούσαν την Ιερουσαλήμ. Άραβες ελεύθεροι σκοπευτές θα έφευγαν από το χωριό για να πυροβολήσουν τα εβραϊκά οχήματα που θα προσπαθούσαν να φτάσουν στην μπλοκαρισμένη πόλη που λιμοκτονούσε», είχε δηλώσει τότε.

Ο ίδιος απέδωσε τα όσα ακούγονται για σφαγή σε «αριστερούς ιστορικούς», αλλά παραδέχθηκε εκτέλεση γυναικών και εφήβων, επειδή όπως είπε «ήταν μαχητές».

«Αριστεροί ιστορικοί ισχυρίζονται ότι ήμασταν αδίστακτοι, ότι σφάξαμε τους κατοίκους του χωριού, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Αυτή δεν ήταν η υπόθεση. Είναι αλήθεια ότι γυναίκες και νεαροί σκοτώθηκαν, αλλά επειδή υπηρέτησαν ως μαχητές», είχε πει ακόμα στην ίδια συνέντευξη.

Τουλάχιστον 13.000 Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί και εκατοντάδες χωριά είχαν καταστραφεί το 1948 και περίπου 750.000 άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, στο πλαίσιο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ.