Σε έξαρση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα «κρούσματα» επιθέσεων, ξυλοδαρμών και καταγγελιών ανάμεσα σε ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Στο προσκήνιο όμως βρίσκεται το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα με δύο απανωτά περιστατικά επιθέσεων να καταγράφονται με διαφορά… λίγων ωρών.

Επιτέθηκε «χωρίς λόγω και αιτία»

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης», εργαζόμενη του νοσηλευτικού ιδρύματος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ασθενή που είχε μεταφερθεί στα Επείγοντα και όπως τονίζεται «χωρίς λόγω και αιτία».

Εντύπωση προκαλεί, βέβαια, η αναφορά ότι επιτέθηκε με γροθιές στην πρώτη εργαζόμενη που έτυχε να περνάει από μπροστά της και μάλιστα σε κοινή θέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Άλλο ένα περιστατικό ξυλοδαρμού σε συναδέλφισσα εργαζόμενη στην Ασφάλεια του Νοσοκομείου μας, αυτή τη φορά από ασθενή, είχαμε την Κυριακή το βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Χωρίς λόγω και αιτία η ασθενής αποφάσισε να επιτεθεί με γροθιές στην πρώτη εργαζόμενη που έτυχε να περνάει από μπροστά της, μπροστά στη θέα των υπόλοιπων ασθενών και συνοδών.

Είναι αδιανόητο να έρχεται για βάρδια ο εργαζόμενος, που εκτός από τις δύσκολες συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει, να έχει και το φόβο αν επιστρέψει σώος και αβλαβής στο σπίτι του.

Οι επιθέσεις αυτές θίγουν την αξιοπρέπειά μας και απειλούν την σωματική μας ακεραιότητα, εμποδίζοντας την άσκηση των καθηκόντων μας, σε ένα τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όπως είναι αυτός του Νοσοκομείου.

Τα φαινόμενα βίας δυστυχώς θα αυξάνονται, τη στιγμή μάλιστα που βλέπουμε ότι ο ξυλοδαρμός και η βία χρησιμοποιείται ως τρόπος δράσης και αντίδρασης και από γνωστούς «αξιωματούχους» στη χώρα μας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, που να αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος, να βρεθούμε μπροστά σε πιο δυσάρεστες καταστάσεις».

Τα επεισόδια όμως δεν σταματούν εδώ. Νωρίτερα σήμερα Τρίτη (10/10) σημειώθηκε νέο περιστατικό ξυλοδαρμού με ανεστραμμένους όμως ρόλους. Τραυματιοφορέας του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» φέρεται να χαστούκισε συνοδό ασθενούς!

Χαστούκισε συνοδό ασθενούς

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα-θύμα που συνόδευε ασθενή στο νοσηλευτικό ίδρυμα, δέχθηκε χαστούκι από μία επίσης γυναίκα τραυματιοφορέα, ενώ βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το θύμα ανέφερε το περιστατικό στη Διοίκηση του νοσοκομείου, με την καταγγελία να ερευνάται ήδη. Μάλιστα, το θύμα της επίθεσης υπέβαλε και μήνυση σε βάρος της εργαζόμενης.

Τις χώριζαν προσωπικές διαφορές

Η εργαζόμενη αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. για να συλληφθεί, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο σχετίζεται με προσωπικές διαφορές.