Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει καρέ καρέ την στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα. Σε αυτό φαίνεται ένα άσπρο βανάκι να σταματά έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, μερικά λεπτά πριν την ισχυρή έκρηξη.

Στην συνέχεια φαίνεται ο ένας από τους δράστες να κατευθύνεται γρήγορα προς την πύλη του υπουργείου, ενώ ο δεύτερος πηγαίνει στο πίσω μέρος του οχήματος και εξαπολύει ρουκέτα με ένα αντιαρματικό όπλο τύπου LAV. Από αυτό προέρχεται και η μεγάλη έκρηξη που διακρίνεται στο βίντεο.

Η στιγμή της έκρηξης

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί Alim Reis Demirel και Erkan Karataş, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, δεν βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση που να απειλεί τη ζωή τους.

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός ανέφερε

«Η θεραπεία των ηρωικών μας αστυνομικών, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης μπροστά από την πύλη εισόδου του Υπουργείου Εσωτερικών, συνεχίζεται. Ευτυχώς, δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Εύχομαι στους ήρωές μας ταχεία ανάρρωση. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας, των συνεργατών τους, των εμπόρων δηλητηρίων, των συμμοριών και των οργανώσεων του οργανωμένου εγκλήματος θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα».

Ο ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο υπουργείο