Χιλιάδες υποστηρικτές της επιστροφής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαδήλωσαν το Σάββατο στο κεντρικό Λονδίνο.

Εκατοντάδες άνθρωποι ντυμένοι με μπλε ρούχα και κρατώντας σημαίες της ΕΕ γέμισαν τα πεζοδρόμια πριν από την πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην πορεία συμμετείχαν γύρω στους 3.000 άνθρωποι με τελικό προορισμό όπως αναφέρει ο Independent στην πλατεία του Κοινοβουλίου όπου ομιλητές, ανάμεσά τους και ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός Γκι Φερχόφστατ απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ πριν από την πορεία που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την αποχώρηση από την ΕΕ, όπως «Ο δρόμος για την επανένταξη στην ΕΕ ξεκινάει εδώ».

Μια άλλη πινακίδα έγραφε: «Οι Τόρις έξω, οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι. Επανένταξη στην ΕΕ».

«Πιστεύω ότι όλοι νέοι και πιο μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να δουν ότι πρόκειται για καταστροφή», λέει ο 23χρονος Έρικ Στοκ ο οποίος ήταν βαμμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μπλε μπογιά.

Η πορεία έγινε στον απόηχο της αποκάλυψης από τον Independent ότι ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε κρυφά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για το Brexit. Όπως είπε θέλει να βελτιώσει την συμφωνία για το Brexit και όχι να διαπραγματευθεί την επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Κοινό Νόμισμα και την τελωνειακή ένωση.

Η 29χρονη Μαντελέινα Κέι πιστεύει ότι η χώρα πήρε μια άσχημη, πιο σκοτεινή τροπή μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016.

«Οι πολιτικοί μας απογοήτευσαν και βλέπουμε τις συνέπειες, το κόστος ζωής και τα δικαιώματα ππυ μας έχουν αφαιρεθεί.»

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ σε δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016, το οποίο είχε προκηρύξει ο τότε πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.