Γιος του γνωστού ηθοποιού, Οδυσσέα Σταμούλη, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το 11χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα στους Φούρνους Ικαρίας.

Το αγοράκι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, είχε φύγει γύρω στις 14:00 της Πέμπτης από το σπίτι του, και 4 ώρες αργότερα, στις 18:00, η μητέρα του έσπευσε στο Λιμενικό και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού και, σύμφωνα με πληροφορίες, δύτες βούτηξαν στο νερό και το είδα να είναι μπλεγμένο σε δίχτυα, δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το 11χρονο παιδί, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο αγροτικό ιατρείο του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να προσδιοριστούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου.

Το λιμενικό τμήμα των Φούρνων, διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση.

Σε 45 ημέρες 106 θάνατοι στις ελληνικές θάλασσες

Μαύρο ρεκόρ στους θανάτους στη θάλασσα έχει σημειώσει η χώρα μας, καθώς μέσα σε 45 μέρες 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Για το διάστημα 1 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου η χώρα μας έχει καταγράψει 106 πνιγμούς σε θάλασσες φέτος, ενώ πέρυσι, το διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Αυγούστου οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί έφταναν τους 196.

Από τους 106 θανάτους που σημειώθηκαν, οι 34 αφορούν λουόμενους έως και 70 ετών, ενώ 72 λουόμενοι ηλικίας 71 ετών και άνω έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Ανάμεσα στους 106 νεκρούς από πνιγμό οι 72 ήταν άνδρες και 34 γυναίκες. 62 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές παραλίες, ενώ οι θάνατοι τουριστών ανέρχονται σε 44.

Σημειώνεται πως  1 στις 5 παραλίες που ελέχθησαν δεν είχαν ναυαγοσώστη ή πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό προχώρησε σε 1.497 ελέγχους και διαπίστωσε 33 παραβάσεις σε παραλίες.