Για πολύ καιρό δεν γνωρίζαμε ούτε λεπτομέρεια για τον Ντέλε Άλι. Ο Άγγλος είχε μεταβεί στην Τουρκία και την Μπεσίκτας ως δανεικός από την Έβερτον όμως εκεί οριακά έδινε «σημάδια ζωής».

Ο ταλαιπωρημένος ψυχολογικά Άγγλος μέσος μίλησε αποκλειστικά στο κανάλι του Γκάρι Νέβιλ στο YouTube, εξομολογώντας τα μεγαλύτερα ζητήματα της ζωής του, την μικρή του ηλικία, το ποδόσφαιρο, τον εθισμό του στα υπνωτικά χάπια, αλλά και την κακοποίηση που δέχθηκε από τους ίδιους του τους γονείς και όχι μόνο, καθώς ο παίκτης της Έβερτον πλέον, έκανε μια απίστευτη αποκάλυψη για το πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία έξι ετών.

«Φοβάμαι να μιλήσω για αυτό, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνω» είπε ο Ντέλε Άλι χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του. «Ένα πρωί έπρεπε να πάω στο τρένο, κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και σκεφτόμουν την απόσυρση. Στα 24 μου, παρόλο που έκανα αυτό που αγαπούσα. Για εμένα ήταν κάτι που μου ράγισε την καρδιά. Ήταν πάντα ένας αγώνας με τον εαυτό μου σε όλα.

Εξωτερικά χαμογελούσα, φαινόταν ότι κέρδιζα την μάχη. Από μέσα όμως την έχανα. Αν ήξερες την ζωή μου (σ.σ. απευθυνόμενος στον Νέβιλ) θα καταλάβαινες καλύτερα. Ένα τραύμα είναι ένα τραύμα και το σώμα το καταγράφει, ότι και αν είναι αυτό. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους, να δουν ότι δεν είναι μόνοι και ότι δεν σε κάνει αδύναμο αν ζητάς βοήθεια».

Ενώ προχώρησε και στο περιστατικό του όταν ήταν έξι ετών.

«Με κακοποίησαν σε ηλικία έξι ετών. Με έστειλαν στην Αφρική για να πάρω πειθαρχία. Σε ηλικία επτά ετών κάπνιζα, στα οκτώ άρχιζα να πουλάω ναρκωτικά. Στα έντεκα με κρέμασαν από μια γέφυρα, στα δώδεκα όμως με υιοθέτησε μια καταπληκτική οικογένεια. Η βιολογική μου μητέρα ήταν αλκοολική και με μια φίλη της ήταν αυτή που με κακοποίησε.

Ενώ μίλησε και για την αντιμετώπιση που είχε από την Έβερτον στο κομμάτι της αποθεραπείας και για το κέντρο στο οποίο πήγε ο Ντέλε Άλι ώστε να τον βοηθήσουν τόσο με την κατάθλιψη, όσο και με τον εθισμό του στα υπνωτικά χάπια.

«Η Έβερτον είναι απίστευτη πάνω σε αυτό, με υποστηρίξανε 100%. Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτούς. Ότι και να γίνει στο μέλλον, θα σκέφτομαι αυτούς ήταν τόσο ανοιχτοί, ειλικρινείς και κατανοητικοί».

Ο Άγγλος πρώην παίκτης της Τότεναμ έκλεισε με κάτι αρκετά θετικό. «Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που μπορώ να πω ότι είμαι καλά και το εννοώ. Έχω ξανά το πάθος για ποδόσφαιρο».