Μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου ένα άλογο έπεσε νεκρό μέσα στη μέση του δρόμου, ήρθε στην δημοσιότητα μαρτυρία που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, το ζώο κατέρρευσε.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο αμαξάς φέρεται να μαστίγωνε το ζώο με αποτέλεσμα αυτό να μην αντέξει και να καταρρεύσει. Ακόμη, το περιστατικό αυτό έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, αν και η κτηνιατρική υπηρεσία είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από  13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

H αιτία θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε σε μία ανηφόρα, ενώ στην άμαξα με το άλογο επέβαιναν τουρίστες. Από ότι φαίνεται, η αιτία θανάτου του αλόγου είναι ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Συγγενείς του 80χρονου που κρατείται από τις αρχές, λένε ότι το άλογο είχε επανέλθει πρώτη μέρα στη δουλειά, καθώς είχε περάσει μία ασθένεια. Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και στο οποίο φαίνονται αμαξάδες να προπηλακίζουν έναν ποδηλάτη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο ενώ το άλογο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας με σύνθημα «η Κέρκυρα να μην γίνει Σαντορίνη» και βασικό αίτημα την επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις άμαξες με άλογα από τις 11 το πρωί εως τις 7 το απογευμα.

Δείτε το βίντεο