Τις εννέα έχουν φτάσει οι ηχηρές αποχωρήσεις από την Πλεύση Ελευθερίας, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Οι ψήφοι που πήραμε εμείς οι 9» φτάνουν «τους 25.000 σταυρούς. Άρα δεν με ενέκρινε για την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά μια χαρά της έκανα σαν ‘λαγός’;», λέει η πρώην υποψήφια του κόμματος, Μαργαρίτα Καζάκου.

Οι αιχμές για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ατελείωτες από εκείνους που πρώτευσαν σε σταυρούς στις περιφέρειες που κατέβηκαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλους υποψηφίους κατόπιν αποφάσεως της προέδρου.

«Εγώ το έμαθα από κουτσομπολιά. Τη ρώτησα και μου απάντησε ότι δεν της είχα δείξει ότι έχω βλέψεις να ενταχθώ στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασε η κ. Καζάκου, ώστε να αφαιρεθεί το όνομά της από τις λίστες της Πλεύσης, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό.

«Μας άδειασε»

Η Μαργαρίτα Καζάκου μίλησε και στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Ήμουν υποψήφια στην Β’ Πειραιά και σε λιγότερο από ένα μήνα έγινε μία τιτάνια προσπάθεια να μάθει ο κόσμος το κόμμα και πήρα 4.401 ψήφους».

Η ίδια διευκρίνισε ότι ήταν νέο μέλος του κόμματος και προτάθηκε από μία φίλη της να συμμετέχει στον αγώνα αυτόν της Πλεύσης, αλλά είχε μία μακρά πορεία στον στίβο για τα κοινά.

Όπως ανέφερε η κ. Καζάκου, από κουτσομπολιά έμαθε ότι γίνονται αλλαγές στο κόμμα και τότε κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν την βρήκε στο τηλέφωνο.

Όταν μίλησαν η κ. Κωνσταντοπούλου της είπε να βρεθούν διά ζώσης. Στα γραφεία του κόμματος, όπου έγινε η συνάντησή τους η πρόεδρος του κόμματος της επιβεβαίωσε ότι από πρώτη πήγε τρίτη στις λίστες.

«Τότε έγινα έξαλλη κι αποχώρησα. Μας ‘άδειασε’, μας χάλασε το όνειρο. Ουδέποτε μας είχε πει ότι θα μας αλλάξει και θα βάλει αυτούς που ήθελε εκείνη», υπογράμμισε η κ. Καζάκου.

«Γλυκούλα μου…»

Στην ίδια θέση βρέθηκε και η Όλγα Δάλλα. Απέσπασε 6.168 σταυρούς βγαίνοντας πρώτη στον Νότιο Τομέα, ωστόσο την εκλόγιμη θέση της κατέλαβε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είχε βγει τρίτος στην Α’ Αθηνών.

«Μου είπε ‘γλυκούλα μου, δεν το φανταζόμουν ότι ήθελες να μπεις στην κοινοβουλευτική ομάδα’».

Στις 31 Μαΐου ήταν και η τελευταία φορά που η Όλγα Δάλλα πόζαρε δίπλα στον Σπύρο Μπιμπίλα. Λίγα 24ωρα μετά, πληροφορήθηκε πως ο πάλαι ποτέ συνοδοιπόρος της, της πήρε τη θέση.

«Στη θέση μου έβαλε τον Σπύρο Μπιμπίλα. Ήταν στην περιφέρεια Αθηνών και βγήκε τρίτος με 2.500 σταυρούς. Η κ. Κωνσταντοπούλου μου εξήγησε ότι ο κ. Μπιμπίλας ήταν από τα στελέχη που έχτισαν την Πλεύση Ελευθερίας και έπρεπε να αξιοποιηθεί».

Κι ενώ η κ. Δάλλα υποστηρίζει πως ουδέποτε η ηγεσία του κόμματος την είχε ενημερώσει για τις αλλαγές, ο αντικαταστάτης της Σπύρος Μπιμπίλας γνώριζε εδώ και μέρες πως θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση.

«Πειρατεία» βλέπει η Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως ούσα προπονήτρια έχει το δικαίωμα να αφήσει κάποιους στον πάγκο από την στιγμή που πρωταρχικό της μέλημα είναι να φτιάξει μια κοινοβουλευτική ομάδα με τα ικανότερα στελέχη.

«Εγώ έχω την ευθύνη να φτιάξω μια κοινοβουλευτική ομάδα που να μην είναι αδιάβαστη, απούσα, να κοιμάται στα έδρανα και να λοξοδρομεί».

«Από πρώτη στον Βόρειο Τομέα, με συνοπτικές διαδικασίες, βρέθηκα σήμερα στην 9η θέση. Ας πει κάποιος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο προπονητής επιλέγει την ομάδα ΠΡΙΝ από την

έναρξη του αγώνα. Αυτούς που δεν ‘τραβάνε’ αλλάζεις Ζωίτσα. Όχι αυτούς που έρχονται πρώτοι και βάζουν τα γκολ», λέει από τη μεριά της η πρώην υποψήφια, Χρύσα Διαμαντοπούλου.

«Γιατί ο κόουτς αλλάζει μια ομάδα που κερδίζει;»

«Ποιος είναι ο κόουτς; Γιατί ο κόουτς αλλάζει μια ομάδα που κερδίζει; Έχει ο κόουτς φοβικά σύνδρομα για όσους δεν ελέγχει;», σημείωσε η επίσης πρώην υποψήφια Μαρία Αλεξίου.

Η Αλεξάνδρα Πολυχρονοπούλου είναι μία από τους 9 υποψηφίους που αποχώρησαν από την Πλεύση.

Πάρα το νεαρό της ηλικίας της, 32 ετών, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κατέβαινε σε εκλογές. Βγήκε πρώτη σε σταυρούς στη Βοιωτία και μετά λύπης της, όπως λέει, ενημερώθηκε πως αντικαταστάθηκε από το πρώην μέλος των Active Member, Πάνο Χονδρό, που κατέβαινε σε άλλη εκλογική περιφέρεια.

«Βγήκα πρώτη και έβαλαν πρώτο εκείνον που βγήκε τελευταίος στον δήμο Φθιώτιδας με 163 ψήφους».

Διόλου τυχαίο, δε, θεωρεί το γεγονός πως στις περισσότερες περιπτώσεις εξοβελίστηκαν από εκλόγιμες θέσεις γυναίκες και αντικαταστάθηκαν από άντρες.

«Κυρίες παραγκωνίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από άντρες. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το παραβλέψω. Είναι αδικία».

Για τον σύντροφό της

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε και η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση τον σύντροφο της, Διαμαντή Καραναστάση, παρά το γεγονός πως δεν συμμετείχε καν στα ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου.

«Είναι σύντροφός μου αλλά… μαζί την φτιάξαμε την Πλεύση», δήλωσε.

Παραβλέποντας εντελώς τους σταυρούς των εκλογών της 21ης Μαΐου, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, «διορίζοντας ημέτερους», είπε η πρώην υποψηφία του κόμματος, Νίκη Μπουραζάνη.

Η Ελένη Δημοπούλου πάντως που βγήκε δεύτερη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών κάτω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως με χαρά παραχωρεί τη θέση της στον Διαμαντή Καραναστάση γνωρίζοντας, όπως λέει, τον αγώνα που δίνει από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε το κόμμα.

Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας πρώτη στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε η τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά που ήταν δεύτερη σε σταυρούς, ενώ η πρώτη σε σταυρούς Αριστέα Γεωργοπούλου πήρε την τρίτη θέση.