Ο Όθωνας Ηλιόπουλος μίλησε σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Ακόμη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα προτείνοντας να γίνει το δημόσιο πανεπιστήμιο, Harvard.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Όθωνας Ηλιόπουλος: «Η θνητότητα μετά από το 2012 αρχίζει να μειώνεται και οφείλεται στην επένδυση στην έρευνα. Έχουμε μία πιο στοχευμένη θεραπεία, η έγκαιρη διάγνωση βελτιώνεται και το προσδόκιμο ζωής έχει μεγαλώσει πάρα πολύ», δήλωσε.

Σχετικά με τον καρκίνο

Με το εμβόλιο κατά του καρκίνου να βρίσκεται υπό δοκιμή, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως οι επιστήμονες αξιοποιούν την τεχνολογία του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

«Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον κοροναϊό ήταν πρωτότυπη, γι’ αυτό και ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα εμβόλια.

Αυτή ακριβώς η τεχνολογία για το εμβόλιο του κοροναϊού είναι αυτή που σήμερα χρησιμοποιείται και για τον καρκίνο», είπε.

«Προτείνω να κάνουμε Harvard το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο»

Ο κ. Ηλιόπουλος είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και η πρότασή του ήταν να μεταμορφωθεί σε Harvard το ελληνικό πανεπιστήμιο. «Προτείνω να κάνουμε Harvard το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, αυτή είναι η πρόκλησή μου», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση για την Παιδεία δεν έχει επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στη διαμάχη περί Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Οι προτάσεις για τη μετατροπή του δημόσιου πανεπιστημίου σε Harvard

Πως θα μπορούσε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο να μεταμορφωθεί σε Harvard;

Σύμφωνα με τον Όθωνα Ηλιόπουλο:

-Προσλήψεις 10% του προσωπικού καθε χρόνο, ώστε να έρχονται νέοι διδάσκοντες και να φέρνουν νέες γνώσεις,

-Να στηριχτούν οικονομικά οι μεταπτυχιακοί φοιτητές,

-Να ιδρυθούν μεταπτυχιακές σχολές και να καταργηθούν οι σχολές «μαϊμούδες»,

-Ίδρυση ενός National Science Foundation, στα πρότυπα των πανεπιστημίων των ΗΠΑ,

Τέλος, ο Όθων Ηλιόπουλος υποστήριξε πως θα πρέπει να καταργηθούν οι εξετάσεις για τις σχολές χαμηλής ζήτησης και να έχουν τη δυνατότητα να μπουν όλοι οι φοιτητές.

«Οι Πανελλήνιες θα πρέπει να μετασχηματιστούν δραστικά. Στις σχολές χαμηλής ζήτησης θα έπρεπε να μπαίνουν χωρίς εξετάσεις, ενώ σε σχολές υψηλής ζήτησης να υπάρχει κατατακτήρια εξέταση», εξήγησε.

Δείτε το βίντεο