Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, με τον Μεξικανό άσο να… εκτοξεύει τους «κιτρινόμαυρους».

Παρόλα αυτά, η προσπάθεια παραμονής του στην Ενωση και μετά το καλοκαίρι μόνο εύκολη δε θα είναι, καθώς ο 26χρονος βρίσκεται με τη μορφή δανεισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια από τη Θέλτα.

Με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να πλησιάζει, οι πρώτοι μνηστήρες κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Πινέδα έχουν κινήσει το ενδιαφέρον ομάδων της Ευρώπης και όπως αναφέρει η εφημερίδα Ώρα των Σπορ, στο κόλπο για την απόκτησή του, μπαίνει γερά η Μπράγκα.

Η πορτογαλική ομάδα επιχείρησε να πάρει τον Μεξικανό άσο το 2020, όταν στον πάγκο της καθόταν ο Κάρλος Καρβαλιάλ, νυν προπονητής της Θέλτα, αλλά δεν επήλθε συμφωνία με την Κρουζ Αζούλ.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες που θα συναντήσουν και για αυτόν τον λόγο, αναζητούν πρόσφορο έδαφος για ένα νέο deal.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την παραμονή του Πινέδα, με αποτέλεσμα να κινούνται σε δύο μέτωπα. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονται για νέο κύκλο επαφών με τον μάνατζερ του παίκτη, ενώ αναμένεται να πάρουν και τον δρόμο για το Βίγκο, για συζητήσεις με τη διοίκηση της Θέλτα.

Είναι δεδομένο πως η Ενωση θα ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση για ανανέωση του δανεισμού, με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.