Ο David Jolicoeur γεννήθηκε στις 21 Σεπτέμβρη του 1968 και ήταν συνιδρυτής του θρυλικού τρίο De La Soul – μαζί με τους Posdnuos (Kelvin Mercer) και Maseo (Vincent Lamont Mason Jr).

Το γκρουπ άλλαξε το πρόσωπο του χιπ-χοπ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και τιμήθηκε στα βραβεία Grammy της περασμένης εβδομάδας στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια ενός αφιερώματος στο είδος.

Η συγκίνηση για το θάνατο

Ο B Real – ράπερ του hip-hop συγκροτήματος Cypress Hill – κάνοντας ένα ποστ για τον καλλιτέχνη περιέγραψε τον Jolicoeur ως «θρύλο της hip-hop μουσικής και κουλτούρας».

«Η μουσική του θα ζήσει στις καρδιές και στο μυαλό μας», έγραψε. «Αλλά δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος μουσικός, αλλά ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σήμαινε πολλά για εμάς».

Οι έξι πρώτοι δίσκοι των De La Soul θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά σε ψηφιακές υπηρεσίες streaming στις 3 Μαρτίου.

Το 3 Feet High and Rising, που ήταν το πρώτο άλμπουμ τους το 1989, έφτασε στην πρώτη θέση του κορυφαίου R&B/hip-hop άλμπουμ του Billboard και συχνά εμφανίζεται σε λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Περιελάμβανε τις επιτυχίες The Magic Number και Me, Myself and I.