Συνελήφθη άλλος ένας διακινητής προσφύγων έπειτα από καταδίωξη του ταχύπλοου από Λιμενικούς στην προσπάθεια του να διαφύγει. Το φουσκωτό εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης 16/11 από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά με την αποβίβαση προσφύγων στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.

Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο σκάφος έκανε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να προχωρήσουν σε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα του. Ακολούθησαν στοχευμένες βολές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού και στον εξωλέμβιο κινητήρα του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά εντοπίστηκαν τέσσερις πρόσφυγες εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο, καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι. Προανάκριση για περιστατικό διενεργεί η Λιμενική αρχή.