Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ βγήκε από το νοσοκομείο και η υγεία του είναι καλή, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπαλί.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τσεκ απ και επέστρεψε αμέσως, διευκρίνισε ο κυβερνήτης Ουαγιάν Κόστερ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο Λαβρόφ βρίσκεται στο ξενοδοχείο του και ετοιμάζεται για τη σύνοδο κορυφής της G20.

«Είμαι καλά»

Ο ίδιος ο Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τις πληροφορίες του Associated Press, εμφανιζόμενος στην κάμερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με σορτς και T-shirt διαβάζοντας έγγραφα.

«Γράφουν για καμιά δεκαριά χρόνια ότι ο πρόεδρός μας είναι άρρωστος… αυτό το είδος του παιγνιδιού δεν είναι καινούργιο στην πολιτική», είπε.

Η είδηση και η διάψευση

Νωρίτερα, το πρακτορείο ΑP, μετέδωσε ότι ο Λαβρόφ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λίγη ώρα μετά την άφιξή του στη Σύνοδο των G-20, στο Μπαλί, της Ινδονησίας.

Το πρακτορείο AP επικαλούμενο δύο πηγές από τις τοπικές αρχές μετέδωσε πληροφορίες για πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα, του Λαβρόφ.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sanglah στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Ντενπασάρ. Από το νοσοκομείο υπήρξε επιβεβαίωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ωστόσο ανακοίνωσε, ότι η είδηση αποτελεί «fake news».

Το Reuters δημοσίευσε δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα η οποία χαρακτήρισε τις πληροφορίες  fake news, προσθέτοντας πως ο Λαβρόφ πως βρίσκεται στο ξενοδοχείο του.

«Διαβάζουμε την είδηση και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. Αυτό αποτελεί την απώτατη διαστρέβλωση», δήλωσε η Ζαχάροβα.