Η Πρέμιερ Λιγκ της Ουκρανίας (UPL) θα εκκινήσει ξανά στις 23 Αυγούστου, όπως γνωστοποίησε σήμερα (12/7) ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, αλλά οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους, ενώ τα γήπεδα θα είναι εξοπλισμένα με καταφύγια στην περίπτωση που ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

Η αγωνιστική δραστηριότητα στην Ουκρανία ήταν στον… πάγο από τότε που η η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τον Φεβρουάριο. Η τελευταία αγωνιστική διεξήχθη τον Δεκέμβριο, πριν το πρωτάθλημα προχωρήσει στην τρίμηνη χειμερινή διακοπή του.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 47 βαθμούς σε 18 αγώνες, δύο βαθμούς μπροστά από την Ντιναμό Κιέβου.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο υπουργός Αθλητισμού, Βαντίμ Γκουτσέτ, ενημέρωσε ότι οι αγώνες θα έχουν στρατιωτική παρουσία για ασφάλεια, ενώ η ημερομηνία της 23ης Αυγούστου συμπίπτει με την Ημέρα Εθνικής Σημαίας της Ουκρανίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να ξαναρχίσουμε το ποδόσφαιρο, όπως και άλλα εθνικά πρωταθλήματα, στην Ουκρανία», είπε, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε να ανταγωνιζόμαστε και να επευφημούμε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να κερδίζουμε. Ο ουκρανικός αθλητισμός θα κερδίσει τη νίκη σε όλα τα μέτωπα και δεν μπορεί να σταματήσει να προοδεύει».

Η Σαχτάρ βρίσκεται στη φάση των ομίλων του Champions League την επόμενη σεζόν, με τον αθλητικό διευθυντή Ντάριο Σρνα να αποκαλύπτει την περασμένη εβδομάδα ότι οι αγώνες της θα διεξαχθούν στην πολωνική πρωτεύουσα, τη Βαρσοβία. Η Ντιναμό Κιέβου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Παράλληλα, η Έβερτον επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα υποδεχθεί την Ντιναμό σε φιλικό προετοιμασίας στις 29 Ιουλίου, με τα έσοδα από τον αγώνα να διατίθενται σε ανθρωπιστικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τον λαό της Ουκρανίας.