Τρίτη καταγγελία σε βάρος της υφυπουργού της γαλλικής κυβέρνησης, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, η οποία ερευνάται ήδη για δύο βιασμούς την περίοδο που εξασκούσε την ιατρική ως γυναικολόγος.

Η πρώτη καταγγελία ήρθε στις 25 Μαΐου και στις 16 Ιουνίου έγινε άλλη μία. Οι καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να αφορούν την περίοδο που η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός δεν ήταν στην πολιτική και ασκούσε την ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση, να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο».

Η τρίτη καταγγελία

Μία τρίτη γυναίκα, που εμφανίζεται με το όνομα «Jade» και είναι 26 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη ότι είχε δεχθεί «σεξουαλική επίθεση» από τη κα Ζαχαροπούλου όταν την είχε επισκεφθεί για να τη συμβουλευτεί στο θέμα της ενδομητρίωσης που αντιμετώπιζε.

Η γιατρός είναι εξειδικευμένη σ΄αυτό. Η εξέταση έγινε παρουσία και ενός ασκούμενου γιατρού.

Σύμφωνα με την αφήγηση της Jade, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον γιατρό να με εξετάσει». Επειδή δεν ένιωθε άνετα, όμως, το σώμα της ήταν εντελώς σφιγμένο και ανέλαβε η ίδια.

«Μου είπε: «Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός» Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη και ήμουν πολύ νευρική».

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι δεν θυμάται αν ο γυναικολόγος είχε λάβει τη συγκατάθεσή της πριν την εξετάσει, όπως συνηθίζουν να κάνουν σήμερα γιατροί.

Η Jade, όπως είπε, βίωσε αυτό το γεγονός «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση» αλλά δεν έχει υποβάλει καταγγελία σε αυτό το στάδιο.

«Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι απρόθυμη» να το κάνει.