Θέμα παραίτησης Μητσοτάκη θέτει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνάντηση με νέους στο πλαίσιο του 12ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι «το να συνεχίζει όμως ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και του πληθωρισμού την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «σημασία δεν έχει ποσά λεφτά βγάζεις να δούμε την ζωή μας πιο ολιστικά» είναι εξοργιστικό».

«Αν θέλει να δίνει τέτοιες συμβουλές ας παραιτηθεί να αναλάβουμε εμείς που μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τους μισθούς των ανθρώπων και έχω να του προτείνω διάφορες παραλίες για να πάει να φιλοσοφήσει το καλοκαίρι. Ίσως σε κάποιες από αυτές να μην έχει πάει ήδη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Το να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι «στην Ελλάδα έχουμε οικογένεια και φίλους που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη» είναι προκλητικό. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη πως φαντάζεται την «φιλελεύθερη» κοινωνία: Δεν χρειάζεται κοινωνικό κράτος, δεν υπάρχει η έννοια του κοινωνικού μισθού, δεν υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης των ανισοτήτων, δεν υπάρχει προθυμία να γίνει μια κατανομή των κινδύνων στην κοινωνία. Σαν να έχει κολλήσει σε μια ταινία του 1960 με ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος και μοναδικό επίκεντρο την οικογένεια και τους φίλους. Είναι ένα όραμα που δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε δίκαιο. Απλά αποκρουστικό.

»Το να συνεχίζει όμως ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και του πληθωρισμού την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «σημασία δεν έχει ποσά λεφτά βγάζεις να δούμε την ζωή μας πιο ολιστικά» είναι εξοργιστικό. Αν θέλει να δίνει τέτοιες συμβουλές ας παραιτηθεί, να αναλάβουμε εμείς που μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τους μισθούς των ανθρώπων και έχω να του προτείνω διάφορες παραλίες για να πάει να φιλοσοφήσει το καλοκαίρι. Ίσως σε κάποιες από αυτές να μην έχει πάει ήδη».

«Το «πολλές και καλές δουλειές» έγινε «δεν έχει σημασία πόσα λεφτά βγάζεις». Αυτά είπε ο Μητσοτάκης στην χώρα που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από το επίπεδο του 2010, στην χώρα με την υψηλότερη ανεργία νέων στην Ευρώπη. Επικίνδυνος, κυνικός και προσβλητικός #ολιστικη_ζωη» σημειώνει από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος.