Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Παναθηναϊκός και Βόλος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 2-1 στην Λεωφόρο και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι ο Μακέντα, ο Αλεξανδρόπουλος το άλλο γκολ των Πράσινων, μείωσε ο Φερνάντεζ για την ομάδα του Αμπασκάλ. Πλέον, μετά το αποτέλεσμα στο «Απόστολος Νικολαϊδής», η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό στον Βόλο 22 ή 23 Δεκέμβρη, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να υπερασπίσει το προβάδισμα.

Σκόραρε και πάλι ο Μακέντα

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Βόλο να περιμένει στο δικό του μισό, επιχειρώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη καλή τους στιγμή στο παιχνίδι. Ο Τερεζίου σέντραρε από τα δεξιά για τον Φαν Βέερτ αλλά ο Κώτσιρας έδιωξε σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε και άλλο την απόδοση του και στο 25΄ βρήκε το γκολ με τον Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός, μετά τα παιχνίδια κόντρα σε Λαμία και Παναιτωλικό, βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς αξιοποίησε την σέντρα του Παλάσιος.

Από εκεί και πέρα, οι Πράσινοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο και θα μπορούσαν να είχαν πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στο αποδυτήρια, αν η κεφαλιά του Βέλεθ, δεν περνούσε λίγο άουτ.

2-0 ο Αλεξανδρόπουλος, μείωσε ο Φερνάντεζ

Ο Αμπασκάλ στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυο αλλαγές για να βελτιώσει την λειτούργια της ομάδα του, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα διχτυα. Στο 51΄ μετά το ασφυκτικό πρέσινγκ των Πράσινων ο Αλεξανδρόπουλος έκλεψε την μπάλα και νίκησε τον Κότνικ για το 2-0

Ωστόσο, ο Βόλος έβγαλε αμέσως αντίδραση και μείωσε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Φαν Βέερτ πάτησε για τον Φέρνάντεζ και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Διούδη για το 2-1

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε και πετύχει και τρίτο γκολ στο ματς, αν ο Κότνικ δεν «έβγαζε» την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και να αφήνει ανοικτή την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Αλεξανδρόπουλος (90᾽Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες(69᾽Ρούμπεν), Αϊτόρ (79᾽Βιτάλ), Παλάσιος (79᾽ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα.

Βόλος: Κότνικ, Γκιουλέν, Ρίνερ, Τσοκάνης, Πουρίτα(46᾽Ρομέρο), Νίνης(74’ Σοάρες), Φαν Βεερτ, Ρεγκατέν, Τερεζίου, Φεράρι, Μπαρτόλο(46᾽Φερνάντες).