Συγκεκριμένο χρονικό όριο ισχύος των δικαιολογητικών που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, προκειμένου να μπορούν να ψωνίζουν και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, καθόρισε η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα.

Παράλληλα, το self test για όλες τις δραστηριότητες των ανηλίκων από 4 έως 17 ετών, θα πρέπει να έχει γίνει εντός 24 ωρών, πριν από την τέλεση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Τι ισχύει:

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κοροναϊό COVID-19, πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος, για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Η βεβαίωση αυτών: α) πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και β) να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κοροναϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.