Ενταση επικράτησε, το πρωί της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο λόγος της έντασης ήταν πως μια διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε να μπει δίπλα στην πορεία, να σχηματίσει δηλαδή το λεγόμενο «κορδόνι» για την «ασφάλεια των διαδηλωτών».

Η κίνηση των αστυνομικών προκάλεσε τις αντιδράσεις των διαδηλωτών από τη στιγμή που ο δρόμος στη Βασιλίσσης Σοφίας ήταν ανοιχτός και τα οχήματα κυκλοφορούσαν κανονικά.

Ωστόσο, με την παρουσία των ΜΑΤ, έκλεισε ο δρόμος και οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή αψιμαχία με τα ΜΑΤ.

Ξεκίνησε η πορεία

Εν τέλει, μετά από αίτημα των υγειονομικών, η αστυνομική δύναμη αποχώρησε και ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την άρση των αναστολών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι οποίες ξεπερνούν τις 7.500 με τραγικές ελλείψεις στα υπό πίεση νοσοκομεία.

24ωρη απεργία από γιατρούς και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ απεργούν αύριο, 21 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.