Σε μια αποκλειστική αποκάλυψη για την επίθεση με το βιτριόλι που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου προέβη το LIVE NEWS.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία παρουσιάζουν όσα αναζητούσε η δράστρια μετά την επίθεση.

Από τα ευρήματα, συνάγεται ότι πιθανόν, η καθ’ ομολογίαν δράστρια, σκόπευε να επιτεθεί και δεύτερη φορά στην Ιωάννα, μέσα στο νοσοκομείο, προκειμένου να την σκοτώσει.

Ειδικότερα, μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η δράστρια αναζητούσε στο διαδίκτυο:

  • Δηλητήριο πώς πιάνει με ζάχαρη
  • Κρασί και δηλητήριο
  • Πώς μπορείς να προκαλέσεις έμφραγμα
  • Δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται στο αίμα
  • Υδροκυάνιο, Αρσενικό
  • Όπλα αγορά χωρίς άδεια
  • Δηλητηρίαση από μανδραγόρα (φυτό τελετουργικών μαγείας)

Ο συνεργός

Η δράστρια είχε πυκνές τηλεφωνικές επαφές με έναν 40χρονο από τον Πειραιά πριν την επίθεση με βιτριόλι, ενώ μετά την επίθεση, η δράστρια, είχε απόπειρες επικοινωνίας μαζί του, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2019, η δράστρια έστειλε μέσω Viber: «Θέλω να μου βρεις κάτι που ξέρεις ότι δεν μπορώ να το πάρω εγώ» ήταν το μήνυμα της δράστιδος προς τον 40χρονο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η δράστρια έγραψε μήνυμα στον 40χρονο: «Θέλω να τσεκάρεις κάτι στην Βουλιαγμένη και θέλω να είμαι κι εγώ».

To δεύτερο μήνυμα μάλλον σχετίζεται με τον πομπό που είχε τοποθετήσει η δράστρια στο αυτοκίνητο της Ιωάννας.

Οι επικοινωνίες την ημέρα της επίθεσης

Αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η δράστρια άρχισε να τηλεφωνεί σωρηδόν προς τον 40χρονο.

Έτσι, τον κάλεσε μέσω viber, μετά την επίθεση διαδοχικά: Στις 09:56, τις 10:05, στις 10:07, στις 10:09 και στις 10:23. Εκείνος δεν της απάντησε, ενώ αυτή συνέχισε να τον καλεί.