Μήνυμα του 112 για τις πυρκαγιές που καίνε για τρίτη μέρα σε ολόκληρη τη χώρα εστάλη το βράδυ της Πέμπτης σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας.

«Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες μέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς» αναφέρει το μήνυμα.

Δείτε το μήνυμα:

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»

Νωρίτερα, μέσω διαγγέλματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και είναι ανέφικτη η ταυτόχρονη επίτευξη της προστασίας των περιουσιών και του περιβάλλοντος και των υποδομών, καθώς οι τρεις φωτιές σε ΑττικήΗλεία και Εύβοια είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι λόγω του καύσωνα η χώρα ολόκληρη είναι πυριτιδαποθήκη.

«Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

»Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή, σας παρακαλώ να συμμορφωθείτε. Τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται.

»Και σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ταυτόχρονα ότι «τις τελευταίες μέρες δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες που χάσαμε», καλώντας τους «πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι».