Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα όσον αφορά στις παιδικές κατασκηνώσεις, καθώς καθημερινά εντοπίζονται νέα κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα και όλα αυτά μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη λειτουργίας τους.

Κρούσματα καταγράφηκαν στην κατασκήνωση του Λαυρίου, ανησυχία και στην Ηλεία όπου εντοπίστηκαν παιδιά θετικά στον ιό, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη είχαν εντοπιστεί σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική, Σοφικό και Κρήτη. Γονείς μιλούν στο Μega και περιγράφουν το απόλυτο αλαλούμ.

Μια εβδομάδα πρόλαβαν να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις και ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κοροναϊού σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Έτσι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί εστίες μετάδοσης σε κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική, την Κρήτη, στο Καπανδρίτι, στο Σοφικό Κορινθίας, το Λαύριο και την Ηλεία.

Στις κατασκηνώσεις που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ακολούθησε ιχνηλάτηση και εκκενώθηκαν οι χώροι που διέμεναν τα μικρά παιδιά, ενώ κάποιες κατασκηνώσεις ανέστειλαν την λειτουργεία τους για 15 ημέρες.

Αναστάτωση και καταγγελίες

Γονείς μιλώντας στο Mega κατήγγειλαν πως τα μικρά παιδιά φιλοξενούνται σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός ενώ σε άλλες κατασκηνώσεις τα παιδιά γίνονται δεκτά με self-test και σε άλλες με rapid test χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των παιδικών κατασκηνώσεων τονίζουν πως φιλοξενούνται περισσότερα από 100 χιλιάδες παιδιά σε κατασκηνώσεις και ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν κάποια κρούσματα, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο έλεγχος των κρουσμάτων συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ, ενώ θα επανεξεταστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων.