Ημέρα πένθους η σημερινή για το κρατίδιο Μιζοράμ της Ινδίας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ζιόνα Χάνα, ο «πατριάρχης» της μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου.

Ο Χάνα υπήρξε επικεφαλής μιας θρησκευτικής σέκτας στην Ινδία που εφάρμοζε την πολυγαμία, φτάνοντας στα 76 του χρόνια να έχει 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια ή σύμφωνα με άλλες πηγές 39 συζύγους, 94 παιδιά, 33 εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ο 76χρονος άνδρας έπασχε από διαβήτη και υπέρταση, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν το θάνατό του μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης του κρατιδίου Μιζοράμ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια.

Το… ρεκόρ και ο τουρισμός

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο ισχυρισμός του Ζιόνα Χάνα για τη μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο ήταν αληθής, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να μεταμορφώσει σε τουριστικό προορισμό την περιοχή όπου έμενε ο ίδιος και η πολυπληθής οικογένειά του στα βορειοανατολικά της Ινδίας, με τους τουρίστες να ζητούν να φωτογραφηθούν με τα δεκάδες μέλη της και να δουν από κοντά το «Chuuar Than Run» ή «Σπίτι της Νέας Γενιάς» που έμεναν όλοι μαζί.

Η χριστιανική σέκτα με το όνομα «Chana Pawl», την οποία είχε δημιουργήσει ο παππούς του Ζιόνα Χάνα το 1942, αριθμεί περίπου 2.000 μέλη, τα οποία διαμένουν στην ίδια περιοχή.