Κάποια νέα πρόσωπα στο χώρο της αυτοδιοίκησης- όπως ο νέος δήμαρχος Κώστας Ζέρβας τολμάνε να καινοτομήσουν. Τολμάνε διότι στην χώρα του καθωσπρεπισμού οι νεοτερισμοί δέχονται συχνά κριτική και μην απορήσετε αν συμβεί και σε αυτή τη περίπτωση. Η δημοτική αρχή αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φιλικό και φιλόξενο για μητέρες και βρέφη μέσα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, που πλέον διαθέτει διακριτό χώρο βρεφικής φροντίδας και θηλασμού.

Ο χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού, πρέπει να σημειώσουμε πως έγινε με δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε”,

Σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία του χώρου αυτού ο Δήμος Θεσσαλονίκης δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του απέναντι στις μητέρες. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχε αναγκαιότητα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής γωνιάς στο Δημαρχείο τόσο για τις εργαζόμενες όσο όμως και για τις επισκέπτριες του κτιρίου που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες.

“Με μικρά πράγματα δείχνουμε την ευαισθησία μας απέναντι στις μητέρες, στις γυναίκες, και προβάλλουμε τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού”, τόνισε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την προτροπή να δημιουργηθούν αντίστοιχες υποδομές και σε άλλους χώρους όπου υπάρχει προσέλευση κοινού. “Έχουμε μια γωνιά που θα φέρνει χαμόγελα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη του εγχειρήματος από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε”.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου “Αναγέννηση” Αργυρή Βαγιωνά σημείωσε πως η ‘Αναγέννηση’ τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, έχοντας κοινωνική προσφορά και όραμα ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καλέσματα”. Εξάλλου, μετέφερε και την προσωπική εμπειρία της, λέγοντας ότι και η ίδια ως νέα μητέρα πριν από χρόνια είχε διαπιστώσει το πρόβλημα της έλλειψης αντίστοιχων χώρων. “Είμαστε χαρούμενοι και έτοιμοι να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια”, σημείωσε η κυρία Βαγιωνά.

Ο χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού λειτουργεί στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν φωτεινό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει και να φροντίσει το μωρό της σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.