Τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις, σε ένα… θρίλερ που οδηγεί στη Super League.

Η τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League 2 διεξάγεται σήμερα και τα δύο παιχνίδια με βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι… φωτιά.

Λεβαδειακός και Ιωνικός συγκάτοικοι στην πρώτη θέση με 50 βαθμούς (και λόγω καλύτερης άμυνας ως τώρα η ισοβαθμία δίνει αβαντάζ στους Βοιωτούς).

Από κοντά Ξάνθη και Εργοτέλης στους 48, με τους Κρητικούς να έχουν δεδομένα το πάνω χέρι στη συγκεκριμένη ισοβαθμία, καθώς έχουν περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια με τους Ακρίτες.

Και σήμερα; Στις 15:30 σέντρα στο Ιωνικός – Εργοτέλης και στο Ξάνθη – Λεβαδειακός (το αδιάφορο Χανιά – Διαγόρας είναι το τρίτο παιχνίδι).

Τι θα συμβεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία και σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα;

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα 11 σενάρια που υπάρχουν.

Σενάριο 1: Νίκες Λεβαδειακού και Ιωνικού με την ίδια επιθετική συγκομιδή: Οι δύο πρωτοπόροι επικρατώντας ανεβαίνουν στους 53 βαθμούς και εξασφαλίζουν τις θέσεις 1-2 του πίνακα. Η μεταξύ τους ισοβαθμία μένει ως έχει ευνοώντας τον Λεβαδειακό (με το κριτήριο της καλύτερης άμυνας) που ανεβαίνει αυτόματα στη Super League 1. Ο Ιωνικός δίνει μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Σενάριο 2: Νίκες Λεβαδειακού και Ιωνικού με τους Βοιωτούς να σκοράρουν περισσότερο: Απευθείας άνοδος για τον Λεβαδειακό με το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης. Στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό ο Ιωνικός.

Σενάριο 3: Νίκες Λεβαδειακού και Ιωνικού με τον Λεβαδειακό να σκοράρει περισσότερο: Πρώτος ο Ιωνικός (με το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης). Ο Λεβαδειακός στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Αν οι Νικαιώτες νικήσουν και πετύχουν έστω ένα γκολ παραπάνω από τον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική τότε εξασφαλίζουν εκείνοι απευθείας την άνοδο.

Σενάριο 4: Νίκη Λεβαδειακού, ισοπαλία Ιωνικού: Ο Λεβαδειακός παίρνει το εισιτήριο για την Super League 1 και ο Ιωνικός πηγαίνει στο μπαράζ ανόδου με τον Παναιτωλικό .

Σενάριο 5: Νίκη Λεβαδειακού, ήττα Ιωνικού: Ο Λεβαδειακός ανεβαίνει στη Super League 1 και στα μπαράζ κόντρα στον Παναιτωλικό παίρνει θέση ο Εργοτέλης

Σενάριο 6: Ισοπαλία Λεβαδειακού, νίκη Ιωνικού: Ο Ιωνικός ανεβαίνει στη Super League 1 και ο Λεβαδειακός πηγαίνει στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό

Σενάριο 7: Ισοπαλία Λεβαδειακού, ισοπαλία Ιωνικού: Η βαθμολογία μένει ως έχει. Με τον Λεβαδειακό στη Super League 1 και τον Ιωνικό στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό

Σενάριο 8: Ισοπαλία Λεβαδειακού, ήττα Ιωνικού: Ισοβαθμούν στη πρώτη θέση της βαθμολογίας (51 β.) Λεβαδειακός και Εργοτέλης. O Λεβαδειακός παίρνει το εισιτήριο για την Super League 1 μιας και έχει δύο νίκες επί του Εργοτέλη (σε κανονική διάρκεια και πλέι-οφ). Οι Κρητικοί λοιπόν παίζουν μπαράζ.

Σενάριο 9: Ήττα Λεβαδειακού, νίκη Ιωνικού: Ο Ιωνικός ανεβαίνει στη Super League 1 και στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό εμφανίζεται η Ξάνθη.

Σενάριο 10: Ήττα Λεβαδειακού, ισοπαλία Ιωνικού: Ιωνικός και Ξάνθη ισοβαθμούν στους 51 βαθμούς και στην κορυφή. Η Ξάνθη έχει καλύτερα αποτελέσματα από τους Νικαιώτες στα μεταξύ τους παιχνίδια (2 νίκες, 1 ισοπαλία), άρα ανεβαίνει εκείνη απευθείας στη Super League 1 και ο Ιωνικός πηγαίνει στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Σενάριο 11: Ήττα Λεβαδειακού, ήττα Ιωνικού: Ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Εργοτέλης και η Ξάνθη (51 β.). Ο Εργοτέλης έχει πλεονέκτημα στα μεταξύ τους και παίρνει το εισιτήριο απευθείας για την άνοδο. Η Ξάνθη παίζει μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Από τα 11 σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, ο Λεβαδειακός ανεβαίνει απευθείας στη Super League 1 στα 6 και δίνει τον αγώνα μπαράζ με τον Παναιτωλικό στα 2. Ο Ιωνικός ανεβαίνει απευθείας στην Super League στα 3 και στα 5 εξ αυτών τερματίζει δεύτερος και παίζει εκείνος το μπαράζ. Η Ξάνθη ανεβαίνει στη Super League 1 απευθείας σε 1 σενάριο και υπάρχουν και 2 που τις δίνουν τη θέση για το μπαράζ. Αντίστοιχα και ο Εργοτέλης ανεβαίνει με 1 απευθείας σενάριο και έχει 2 ακόμη που τον οδηγούν στο μπαράζ.