Όταν ένα μοντέλο βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών, τότε, οι μηχανικοί, οι οδηγοί της αυτοκινητοβιομηχανίας και μια σειρά από ηλεκτρονικά βοηθήματα, μετρήσεων κ.α. αναλαμβάνουν ρόλο. Όπως συνέβη και για το νέο μοντέλο της BMW τη νέα 2 Coupe, η οποία βρίσκεται αυτή την εποχή στην φάση των τελικών δοκιμών της.

Σαφώς, οι δοκιμές έγιναν με μια ισχυρή έκδοση, την Μ240i ΧDrive, και όπως φαίνεται και στις πρώτες φωτογραφίες, το σπορ βαυαρικό μοντέλο έχει αρκετό καμουφλάζ χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποκρύψουν τη νέα, δυναμική σιλουέτα του μοντέλου.

Το νέο μοντέλο θα έχει αρκετά δυναμικές επιδόσεις, οι οποίες θα προέρχονται από  τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με 374 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων . Η κατανομή του βάρους είναι η ιδανικότερη: 50:50 ενώ, ο πίσω άξονας θα διαθέτει ένα μπλοκέ διαφορικό M Sport. Το πλαίσιο είναι κατά 12% πιο στιβαρό από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ αυξημένα είναι και τα μετατρόχια εμπρός και πίσω.