Σταθεροποιητική τάση παρουσιάζουν τα στοιχεία στην Αττική σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλια, τόνισε ότι ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος είναι ελαφρώς μειούμενος και υπάρχει μια σταθεροποίηση στον δείκτη θετικότητας κάτω του 6%, Πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 27.462.

Μόλις χτες που είχαμε ρεκόρ τεστ – πάνω από 76.000 τεστ- είχαμε 5,3% θετικότητα.

Όπως τόνισε, όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση και ελαφρά μείωση κρουσμάτων εκτός από τη Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι επιστήμονες προβληματίζονται για περιοχές όπως η Κάλυμνος, η Θάσος, η Πιερία, η Φωκίδα, η Αρκαδία, η Καβάλα και η Πρέβεζα.

Όσον αφορά την Αττική ανέφερε πως η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση, είναι όμως μια εύθραυστη ισορροπία για αυτό δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε.

«Η Αττική σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα τα στοιχεία παρουσιάζουν μια σταθεροποιητική τάση, κάτι που είναι ελπιδοφόρο, μια εύθραυστη ισορροπία», ανέφερε.

«Η τήρηση μέτρων σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας να επανερχόμαστε σε μια μερική κανονικότητα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να προχωρήσει ομαλά η επιχείρηση «Ελευθερία», γνωστοποιώντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα φτάσουν στη χώρα μας 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.