Με τα δημοφιλή SUV να κρατάνε γερά τα ηνία στις προτιμήσεις των πελατών, η Hyundai διαθέτει στην γκάμα της μια ενδιαφέρουσα παλέτα νέων μοντέλων, όπως το Kona αλλά και το Tucson, ενώ, πρόσφατα  παρουσίασε ένα νέο , μικρό SUV, που ονομάζεται Bayon. Το όνομα του οποίου προέρχεται από την πόλη Μπαγιόν, γνωστό θέρετρο της γαλλικής χώρας των Βάσκων. Σήμερα, το Bayon αγγίζει σε μήκος τα 4,18 μέτρα με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2.580 χιλιοστά ενώ το ύψος ορίζεται από τα 1,49 μέτρα. Όπως αναφέρει η κορεάτικη φίρμα, το νέο Bayon ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai, στο οποίο ξεχωρίζει η εμφατική  μάσκα, χαρακτηριστική πίσω κολώνα σε σχήμα βέλους αλλά και τα τελευταίας τεχνολογίας φωτιστικά LED. Ουσιαστικά, αποτελεί το νεότερο και πιο μικρό μέλος της δημοφιλούς οικογένειας των SUV της Hyundai με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και ευρύχωρο εσωτερικό.

Πλούσιο σε τεχνολογικά καλούδια είναι και το εσωτερικό του, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσιε με άνεση τέσσερις επιβάτες. Σημαντικό χαρακτηριστικό του η μεγάλη γκάμα εξοπλισμού συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας 8,0 ιντσών (Display Audio).

Το Bayon θα προσφέρεται με τον γνώριμο κινητήρα βενζίνης,  1.200 κυβικών 84 ίππων της Hyundai, ενώ, η επόμενη έκδοση είναι ο γνώριμος τρικύλινδρος turbo 1.0 T-GDI των 100 ίππων με ή χωρίς ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V. Η ίδια έκδοση θα προσφέρεται και με ισχύ 120 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με ήπια υβριδική υποβοήθηση.

Στα συστήματα υποβοήθησης, το νέο μοντέλο θα φέρει πλειάδα συστημάτων, όπως το Lane Follow Assist (LFA) που διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας του , το σύστημα Forward Collision-Hindance Assist (FCA) που εκπέμπει αρχικά μια ηχητική προειδοποίηση και στη συνέχεια, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να αποτρέψει την πιθανότητα σύγκρουσης. Εξίσου χρήσιμο και το Smart Cruise Control (NSCC) που χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα στις λεωφόρους ή στους αυτοκινητόδρομους.   Στην αγορά θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, στην Ελλάδα αναμένεται τον Ιούνιο.