Μέσα σε μια πολυετή καριέρα στο χώρο της Τέχνης και του θεάτρου, πίσω από τους προβολείς και χωρίς τα φώτα της κάμερας, ο  Γιώργος Κιμούλης έκρυβε ένα πρόσωπο που για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη όταν αποκαλύφθηκε. Για άλλους πάλι όχι και τόσο….

Του έβγαλαν τα άπλυτα στην φόρα. Όσα με μπόλικη τέχνη… έκρυβε όπως φαίνεται εδώ και 10ετίες καριέρας. Και είναι αλήθεια, πως αυτά που ήρθαν στη δημοσιότητα, άφησαν πολύ κόσμο με το στόμα ανοικτό. Ανθρώπους που είχαν τον Γιώργο Κιμούλη σε τεράστια εκτίμηση.

Και για την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική του ποιότητα, το ταλέντο του, αλλά θεωρητικά και για τον ήσυχο βίο που είχε επιλέξει.

Ένα πρόσωπο για πολλούς υπεράνω κάθε υποψίας. Ένα είδωλο που πλέον φαντάζει αλλιώς στον ραγισμένο καθρέφτη της «αποκάλυψης». Τίποτα δεν είναι το ίδιο πλέον και για εκείνον. Δεδομένα. Και δικαίως.

Όμως όπως φαίνεται μάλλον ο γνωστός πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης θα πρέπει να νιώθει τυχερός. Αφενός γιατί προέκυψαν για άλλους πολύ χειρότερα, άρα σχετικά γρήγορα η κουβέντα απομακρύνθηκε από τα δικά του… κατορθώματα. Αφετέρου διότι όπως λένε έγκριτοι νομικοί οι σε βάρος του κατηγορίες δεν σχετίζονται με κακουργηματικού τύπου περιπτώσεις.

Όπερ σημαίνει ότι εκτός απροόπτου δεν θα έχει κανένα πάρε-δώσε με τη Δικαιοσύνη. Ότι δεν θα συνταχθεί καν για εκείνον κάποιο κατηγορητήριο.

Φυσικά υπάρχει σεβασμός στις καταγγελίες. Και μάλιστα στο γεγονός ότι επιφανείς άνθρωποι του χώρου μίλησαν δημόσια για αυτές. Άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν χρόνια ολόκληρα από όσα βίωσαν στο πλάι του. Ξαναλέμε όμως ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα αυτά δεν θα σχηματίσουν κάποια υπόθεση που θα δώσει το δικαίωμα στη Δικαιοσύνη να αναλάβει την ευθύνη.

Ο Κιμούλης που βρήκε μπόλικους υποστηρικτές, αρχικά ήθελε να βγει και να μιλήσει.

Να απαντήσει σε όσα κατήγγειλαν για εκείνον η Ζέτα Δούκα, η Κατερίνα Λέχου και άλλες πρωταγωνίστριες. Φαίνεται όμως ότι οι έμπειροι δικηγόροι του αφενός πιάνοντας το timing (θυμίζουμε ότι μετά τον Κιμούλη ήρθε η… καταιγίδα αποκαλύψεων για τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Πέτρο Φιλιππίδη και κυρίως για τον Δημήτρη Λιγνάδη), αφετέρου… διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις των καταγγελιών τον συμβούλευσαν να αλλάξει ρότα.

Να μείνει σιωπηλός. Και να εκμεταλλευθεί ότι η κοινή γνώμη θα στρέψει το ενδιαφέρον της αλλού. Τακτική που ως τώρα, τουλάχιστον βγαίνει. Με μοναδική τιμωρία την κατακραυγή.

Οι καταγγελίες

Θυμίζουμε ότι οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Κιμούλη σε ηθοποιούς, έπεσαν βροχή.

Ζέτα Δούκα, Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Κατερίνα Παπουτσάκη και Φαίη Ξυλά μίλησαν για την ψυχολογική βία και τις ύβρεις που υπέστησαν.

Η αρχή έγινε με τη Ζέτα Δούκα η οποία είχε πει στο Mega: «Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”».

Η Κατερίνα Γερονικολού αποκάλυψε με την σειρά της, ότι είχε δεχθεί παρόμοια συμπεριφορά από τον Γιώργο Κιμούλη, όταν έπαιζαν μαζί στην παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή». «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη »συνεργασία μας»» έγραψε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γερονικολού.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη με τη σειρά της είχε αναφέρει:

«Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία μας παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης και το ήξερε αυτό. Απέκτησα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Ήμουν τρομερά ευτυχισμένη για αυτή την παράσταση, όταν άρχισα να κάνω πρόβες. Στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα. Όλα ξεκίνησαν τη πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά, Μετά τη συνεργασία μας φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου…», είπε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

«Έπιασα τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τον ίδιο και τον ρώτησα γιατί, γιατί τα έκανε όλα αυτά αφού εκείνος με είχε επιλέξει. Ευτυχώς που μετά συνάντησα ανθρώπους που με υποστηρίξανε και με στήριξαν και έμεινα σε αυτόν τον χώρο. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να κλείσω τη σεζόν. Στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να μείνω στο καμαρίνι και πήγαινα και καθόμουν στην τουαλέτα μέχρι να περάσει η ώρα για να βγω στη σκηνή…Πήγα και βρήκα τον καλλιτεχνικό διευθυντή, που ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, και του είπα ότι θέλω να φύγω, και μου είπε ότι η ψυχική υγεία μου είναι πάνω από όλα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε», η Φαίη Ξυλά χαρακτήρισε και αυτή τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη ως την πιο δύσκολη.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες, ίσως η χειρότερη συνεργασία μου αυτή με τον Γιώργο Κιμούλη. Από εκεί και πέρα έβαλα τα όριά μου, με αποτέλεσμα να έχουμε μια συνεργασία χωρίς καμία επαφή, που δεν είχαμε καμία συνομιλία. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία, πολύ δύσκολα. Θεωρώ απαράδεκτο ο οποιοσδήποτε να εκμεταλλεύεται τη θέση του ως σκηνοθέτης ή θιασάρχης. Αν η κοπέλα δέχτηκε σωματική ή λεκτική βία ή όλα αυτά που περιγράφει, είναι καταδικαστέο… Εμείς με τον Γιώργο Κιμούλη είχαμε άλλα ζητήματα, που αν τα πω μειώνουμε το περιστατικό», ανέφερε η Φαίη Ξυλά.

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα»

Για την ψυχολογική πίεση που δέχθηκε μίλησε και η Κατερίνα Παπουτσάκη, αποκαλύπτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη απέκτησε ψυχοσωματικά. «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα και είχα ένα θέμα στο στομάχι», είπε στην ιστοσελίδα LadyLike.

Ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτει η Ζέτα Δούκα. «Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Έχω κινηθεί ήδη δικαστικά, κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική. Αντί να βγω εγώ, να βγει εκείνη; Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, μπορεί να ήταν πράξη του να της δείξω ότι είναι και αυτή πρωταγωνίστρια. Μπορεί, δεν ξέρω. Τι; Να απέφευγα να μιλήσω στον κόσμο; Αν είναι δυνατόν. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Η κυρία Δούκα δεν ήταν ένα κορίτσι που μόλις είχε βγει από τη σχολή ούτως ώστε εάν έχουν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα να μην έχει σηκωθεί να έχει φύγει; Ή να μην έχει πάει στον παραγωγό να του πει ότι φεύγω αν ο κύριος τάδε συνεχίσει να μου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», είπε μιλώντας στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, ο Γιώργος Κιμούλης για τη Ζέτα Δούκα.

Για την ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε:

«Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία… Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει…Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».

Μπιμπίλας : Στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ η απόφαση για τον Κιμούλη

O πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στα NEA τονίζει ότι όλες οι καταγγελίες που δέχεται το ΣΕΗ πηγαίνουν στον Εισαγγελέα για να εξεταστεί αν εμπεριέχουν ποινικά αδικήματα.

Αν όχι, παραμένουν στο Πειθαρχικό του Σωματείου. Μια τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη του Γιώργου Κιμούλη, η οποία λέει ότι θα αποφασιστεί στη Συνέλευση, όταν αρθεί το lockdown.

Είναι μια σειρά προβλημάτων που δεν μπορούν να ξεπεραστούν και όπως εξηγεί περιμένουν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.