Στην έκδοση 30ετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα με λήξη τον Ιανουάριο του 2052.
Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan and Εθνική Τράπεζα να τρέξουν την έκδοση 30ετους ομολόγου.
Όπως σημειώνεται άλλωστε σε ανάλογες ανακοινώσεις η έκδοση θα γίνει στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.
Όμως, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην αγορά, το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο, Τετάρτη.
Οι εξελίξεις τρέχουν μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ οπότε και ανακοινώθηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, εξέλιξη που οδήγησε σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έξοδος στις αγορές του ελληνικού δημοσίου ήταν στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και εκδόθηκε 10ετες ομόλογο για το οποίο είχε υπάρξει μεγάλη ζήτηση.
Λίγο μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, η ζήτηση ξεπέρασε τα 22 δισ. ευρώ και οδήγησε σε βελτίωση της καθοδήγησης για την απόδοση του τίτλου.
Με τις προσφορές να υπερβαίνουν τελικά τα 29 δισ. ευρώ έκλεισε το βιβλίο και το δημόσιο άντλησε ποσό 3,5 δισ. ευρώ.
- «Drill baby, drill»: Ένα βήμα πριν τη συμφωνία – «Ανασκαφές» ΗΠΑ και Ιράν για το ουράνιο – Άνοιξαν τα Στενά και οι… αντλίες
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Ο Βαγγέλης Πούρος στο tanea.gr: «Τρομερό μέταλλο η Εθνική Πόλο – Ότι πιο δύσκολο έχω ζήσει με την Ισπανία»
