Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία κατακτώντας μια τεράστια πρόκριση κόντρα στην Αϊντχόφεν, αφήνοντας έξω μια πολύ δυνατή αντίπαλο.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα, με βάση την εικόνα που παρουσίασαν στα δύο παιχνίδια.

Οι ερυθρόλευκοι άξιζαν να προχωρήσουν στην διοργάνωση και πήραν το «εισιτήριο» για την φάση των 16, με τον «ήρωα» της τελευταίας στιγμής.

Με τον σέντερ φορ που μπορεί να παίξει για δυο λεπτά και να βρει τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό έκανε ο γίγαντας Χασάν στο χθεσινό ματς με την Αϊντχόφεν, πετυχαίνοντας ένα παλικαρίσιο γκολ, ένα γκολ από αυτά που βάζουν τα σέντερ φορ που δεν χαμπαριάζουν τίποτα.

Βρέθηκε στο σημείο που έπρεπε για να κάνει την δουλειά του. Για να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο, την οποιαδήποτε ευκαιρία θα του δοθεί και η γκολάρα του Αιγύπτιου τρέλανε εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Σε μια στιγμή που οι Ολλανδοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν έπεσαν στο…καναβάτσο, από την προβολή του Χασάν.

Ο Αιγύπτιος ήταν εκεί που έπρεπε περιμένοντας την μισή… φάση για να «χτυπήσει» την άμυνα της Αϊντχόφεν κι αυτό ακριβώς έκανε ο διεθνής στράικερ. Και ήταν η δεύτερη ευρωπαϊκή πρόκριση που δίνει στην ομάδα του ο διεθνής στράικερ κι αυτό μετράει πολύ.

Ο Μαρτίνς έριξε στο παιχνίδι τον Χασάν για να αλλάξει διάταξη η ομάδα του και να παίξει με 4-4-2.

Ήξερε ότι ο Αιγύπτιος θα γεμίσει την περιοχή της PSV κι έτσι ακριβώς έγινε. Και μπορεί ο Χασάν να μην σκόραρε με κεφαλιά, το κατάφερε όμως μ’ έναν τρόπο που φανερώνει ότι ο διεθνής φορ έχει το γκολ στην «φαρέτρα» του.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο ρόλος του Αιγύπτιου είναι πολύ δύσκολος. Πιο δύσκολος κι από του Ελ Αραμπί, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις ο Χασάν θα παίξει δεκάλεπτα ή δεκαπεντάλεπτα και όλοι περιμένουν από αυτόν να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά».

Η πίεση είναι βέβαια μεγάλη αλλά ο 26χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού έχει πετύχει το… ακατόρθωτο. Είναι εκεί για να κάνει την διαφορά και για να πετύχει κρίσιμα γκολ για τους πειραιώτες.

Και δεν μιλάμε μόνο για γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και για πολύ σημαντικά γκολ στην Ευρώπη, καθώς δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Χασάν είχε σκοράρει και στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ, στην πρεμιέρα των ομίλων  του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο διεθνής στράικερ του Ολυμπιακού είναι αυτός που έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία των πρωταθλητών Ελλάδος.

Είναι αυτός που έχει χαρίσει δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις στους ερυθρόλευκους την φετινή χρονιά.

Η πρώτη με το γκολ που έβαλε κόντρα στην Μαρσέιγ, καθώς ο Ολυμπιακός συνέχισε με αυτή τη νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ χθες με την γκολάρα στην έδρα της Αϊντχόφεν έδωσε το εισιτήριο για τους 16 στους πειραιώτες.

Ο Μαρτίνς ξέρει καλά τι να περιμένει από τον παίκτη του και ποντάρει πάντα σε δύο στοιχεία του Χασάν.

Το πρώτο είναι η μαχητικότητα που βγάζει σε κάθε φάση ο διεθνής επιθετικός και το δεύτερο πως θα χωθεί ακόμα και σε… μισή φάση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μια φορά του δόθηκε η ευκαιρία στο χθεσινό παιχνίδι. Και με την υπερπροσπάθεια που έκανε τρέλανε όλο τον κόσμο.

Ο Χασάν είναι, όπως και ο Ελ Αραμπί, mr γκολ για τον Ολυμπιακό και γράφει ιστορία.