Την ιστορία του αξέχαστου Στράτου Διονυσίου ξετύλιξαν το βράδυ του Σαββάτου τα παιδιά του αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι.

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, που λατρεύτηκε όσο λίγοι στην Ελλάδα, έχει αφήσει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη και δεκάδες επιτυχίες που τραγουδάμε όλοι οι Έλληνες ακόμα και σήμερα.

Ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ερμηνεύσαν οι ίδιοι ιστορικά κομμάτια και υποδέχθηκαν στη σκηνή φίλους του πατέρα τους και μόνιμους συνεργάτες τους. Ανθρώπους που έχουν ζήσει στο πλευρό του και θυμούνται το μοναδικό ταλέντο αλλά και τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Στο αφιέρωμα εμφανίστηκαν και μέσω βίντεο πυλώνες της ελληνικής μουσικής που είχαν να μοιραστούν με το κοινό συγκινητικές ιστορίες.

Το συγκινητικό γράμμα του Τόλη Βοσκόπουλο για τον Στράτο Διονυσίου

Γράμμα από τον Τόλη Βοσκόπουλο διάβασε ο Άγγελος Διονυσίου στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA».

«Αγαπημένε μου φίλε ή καλύτερα αδελφέ γιατί έτσι σε νιώθω και λέω σε νιώθω γιατί νομίζω ότι είσαι δίπλα μου. Δεν μπορώ ρε μεμέτη να συνειδητοποιήσω ότι έχεις φύγει και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια.

Θυμάμαι και τι δεν θυμάμαι αλλά εκείνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν σε άκουγα να τραγουδάς την ώρα που ετοιμαζόμουν να βγω στη σκηνή για να τραγουδήσουμε μαζί.

Λέγαμε και τι δεν λέγαμε.

Μαγικές στιγμές.

Και είναι σαν χθες. Πώς μπορώ λοιπόν να μην σε νιώθω δίπλα μου.

Ο αδερφός σου Τόλης Βοσκόπουλος».

Ο Γιώργος Νταλάρας θυμάται στιγμές από την συνεργασία τους

«Είναι δύσκολο να πεις δύο λόγια για τον Διονυσίου, είναι ένας θρύλος. Το 1972-72 τραγουδήσαμε μαζί στα Δειλινά. Ο Γιάννης Πάριος, η Χαρούλα, η Δήμητρα Γαλάνη και εγώ. Εμείς λέγαμε έντεχνα τραγούδια και όταν πέρναγε η πρώτη μια μιάμιση ώρα έβγαινε ο Στράτος Διονυσίου και έπεφτε το μαγαζί με το «Πάρε ότι θέλεις παλιατζή» θυμάται ο Γιώργος Νταλάρας.

Πέρασαν τα χρόνια και βρεθήκαμε σε μια συναυλία στο ΣΕΦ. Παρέλασαν σχεδόν όλοι και ήταν η σειρά του Στράτου να έρθει να κάνει πρόβα το μικρόφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που έκανα πρόβα και έφτιαχνα τις συχνότητες του μικροφώνου. Γνωρίζοντας την τρέλα μου ο Στράτος καθόταν στη άκρη. Όταν τελείωσα και τον ενημέρωσαν να ανέβει είπε ‘Εγώ δεν θα κάνω πρόβα, θα τραγουδήσω στο μικρόφωνο του μικρού’».

Ο Δημήτρης Κοντολάζος σε επιτυχίες Διονυσίου που χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή

«Είμαι πολύ χαρούμενος που απόψε στην παρέα μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές. Έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές, έχουμε μοιραστεί για χρόνια το ίδιο καμαρίνι. Δεν είναι απλά ένας συνάδελφος, είναι φίλος μου αδερφικός».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε στη σκηνή ο Άγγελος Διονυσίου τον Δημήτρη Κοντολάζο.

«Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι» του 1987 σε στίχους Νίκου Λουκά και μουσική Τάκη Σούκα. Ένα τραγούδι που χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή και που η φωνή του Διονυσίου του έδωσε μια τρομερή δυναμική.

Ο Δημήτρης Κοντολάζος είπε ακόμα το «Ένας αητός γκρεμίστηκε» αλλά και το «Άγνωστε φίλε» μαζί με τον Άγγελο Διονυσίου.

Ο Κοντολάζος θυμήθηκε τη συνεργασία του με τον μεγάλο ερμηνευτή και ανέφερε ότι είναι μεγάλο άγχος να τραγουδάει τραγούδια του. «Τον είχαμε φάρο, μας οδηγούσε».

Ο Ζαφείρης Μελάς σε μια μοναδική εμφάνιση στο «Σπίτι με το MEGA»

«Είναι πολύ αγαπημένος μας, είναι τεράστιος τραγουδιστής και ο Στράτος τού είχε μεγάλη αδυναμία. Ζαφείρι έλα εδώ».

Με αυτά τα λόγια προλόγισε ο Στέλιος Διονυσίου την άφιξη του Ζαφείρη Μελά.

«Καρδιά μου καημένη», «Καρδιά μου αλήτισσα» και «Παράπονο μινόρε» με την μοναδική φωνή του λαϊκού τραγουδιστή.

«Μου λες μ’ αγαπάς, εγώ να δεις» τραγούδι – σύνθημα για όλους τους ερωτευμένους από την Πίτσα Παπαδοπούλου

«Πολλά χρόνια στη δισκογραφία, πολλές οι επιτυχίες. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που απόψε ήρθε να τιμήσει τον πατέρα μας. Η Πίτσα Παπαδοπούλου είναι εδώ» ανέφερε ο Άγγελος Διονυσίου.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Πίτσα Παπαδοπούλου τραγούδησε το «Εγώ να δεις», ένα κομμάτι που δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδάει όλη η Ελλάδα.

Σε στίχους Καίτης Μπόνη και μουσική Τάκη Μουσαφίρη από το δίσκο «Εγώ ο ξένος» του 1988 το τραγούδι έγινε σύνθημα για όλους τους ερωτευμένους.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου ερμήνευσε ακόμα το «Γύρισε κοντά μου» με τον Θανάση Πολυκανδριώτη στο μπουζούκι και το «Με λες αγάπη».

«Εγώ με το Στράτο δούλευα από το 1969, όταν είχε κάνει τον πρώτο του δίσκο με τον Πλέσσα. Στο Καν Καν. Μετά από τότε δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια. Τον ήξερα καλά και χαίρομαι που τραγουδάω μαζί σας» ανέφερε η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Μανώλης Καραντίνης: Ο Στράτος Διονυσίου είναι αναντικατάστατος

Ο Μανώλης Καραντίνης, ο μεγάλος μπουζουξής, ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στο αφιέρωμα του Στράτου Διονυσίου.

«Εγώ 13 χρονών, ήμουν πολύ λαϊκό παιδί. Μου έλεγε ο πατέρας μου γιατί αργώ το βράδυ και του απαντούσα ότι πάω στον Διονυσίου. Πήγαινα συνέχεια στα Δειλινά και άκουγα τον Διονυσίου και τον Πολυκανδριώτη. Όποιος δεν έχει ακούσει τον Διονυσίου ζωντανά ξέρει μόνο το 10%. Είναι αναντικατάστατος» ανέφερε ο Μανώλης Καραντίνης.