To 2021 η  Nissan– NΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. κλείνει 60 έτη επιτυχημένης συνεργασίας -από το 1961- με την Nissan International S.A.

Η αντιπροσώπευση της ξεκίνησε το 1961, και μάλιστα, η ελληνική αντιπροσωπεία   ήταν η πρώτη της Ιαπωνικής φίρμας σε ολόκληρη την Ευρώπη και μια από τις σημαντικότερες έως σήμερα. Συνέβαλε στη διάδοση των Ιαπωνικών αυτοκινήτων και την υπεροχή της Nissan μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών όπου, ειδικά στην Ελλάδα, το όνομα της μάρκας είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της τεχνολογικής υπεροχής.

Η  ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. εδώ και 60 χρόνια εκπροσωπεί με τον πιο δυναμικό, καινοτόμο τρόπο τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, που υποστηρίζουν την πώληση και υποστήριξη του αυτοκινήτου.

Από τις πιο αξιοσημείωτες , χρονολογικά, δραστηριότητες της εταιρείας, το εργοστάσιο της στο Βόλο (1980- 1995), το οποίο αποτέλεσε πρότυπο για τη Nissan παγκοσμίως, καθώς και το κέντρο Διανομής Ανταλλακτικών, Αυτοκινήτων και Εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο (1994).

Σήμερα η, ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε και μέσα σε 60 χρόνια έχει καταφέρει να πουλήσει  640.000 αυτοκίνητα,  κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει το άρτια οργανωμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων– συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει και η Nissan – NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., ότι πέτυχε το κατάφερε με πολύ δουλειά, κόπο αλλά και μεράκι.

Επίσης, διαθέτει και μια ειδική πτέρυγα– μουσείο ιστορικών μοντέλων Datsun και Nissan που έχει στην κατοχή της και φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της, στον Ασπρόπυργο.

Σήμερα, και μετά από 60 χρόνια, η  NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. θα οδηγήσει τη Nissan στη νέα εποχή, της ηλεκτροκίνησης, με συναρπαστικά μοντέλα, ενώ, η επέτειος συμπίπτει με την επέτειο των δέκα ετών από τότε που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε το LEAF, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο, με πάνω από 500.000 αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα.

Επιπλέον, εντός του 2021 η Nissan θα λανσάρει και το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV Nissan ARIYA. Με ισχυρή επιτάχυνση, επαναστατικό νέο σχεδιασμό EV και βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού, το ολοκαίνουργιο ARIYA συνοψίζει το όραμα της Nissan για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Στην φωτογραφία το πρώτο αυτοκίνητο, ένα πικ – απ αγροτικό , που λανσαρίστηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία πριν από 60 χρόνια!