Την βελτιωμένη εικόνα από το Νοσοκομείο της Λάρισας, μετέδωσε o Κώστας Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Είχαμε φτάσει στους 67 ασθενείς COVID, χθες ήταν 37», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μείωση εισαγωγών κατά 50%

Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, ο αριθμός των εισαγωγών έχει επίσης μειωθεί κατά 50% εκτιμώντας ότι το κλίμα ασθενών είναι σε ύφεση. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν λείπουν καθώς οι μονάδες στο νοσοκομείο είναι γεμάτες αυτή τη στιγμή. Σημείωσε δε ότι η αποσυμφόρηση τους θα αργήσει.

Στη Λάρισα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι εθελοντές ενώ χρησιμοποιήθηκαν και φοιτητές ιατρικής και άλλες ειδικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 7 ιατρούς 5 νόσησαν, «η μπόρα όμως φαίνεται να περνάει», σημείωσε.

Δεν έχουν συμμορφωθεί εντελώς οι πολίτες

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 για την πειθαρχία των συμπολιτών στην περιοχή, σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει συμμόρφωση δίνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι με τα μάτια του είδε στη λαϊκή σήμερα, πολίτες συγχρωτισμένους χωρίς μάσκες.

Μιλώντας μάλιστα για το άνοιγμα της οικονομίας, σημείωσε δε, ότι είναι προτιμότερο να ανοίξουν κάποια μαγαζιά να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

«Αντί να πηγαίνουν σε 100 μαγαζιά ας έχουν την επιλογή να πάνε σε 10.000 όπου θα είναι αραία…», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας όμως την αναγκαιότητα να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα.