Η ΑΕΚ για ακόμα μια φορά μπήκε… μουδιασμένα στο ματς και το πλήρωσε. Δέχθηκε ένα γκολ που την έβαλε σε δύσκολες καταστάσεις και την ανάγκασε να ιδρώσει και να παλέψει για να «γυρίσει» το ματς. Αυτό δεν είναι κάτι που συνέβη για πρώτη φορά. Για την ακρίβεια, τείνει να γίνει συνήθεια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τερμάτων που έχει δεχθεί η ΑΕΚ έχουν έρθει στα πρώτα 45λεπτα των αγώνων. Αυτό συνέβη με την Βόλφσμπουργκ, τον Ατρόμητο, την Μπράγκα, τον ΟΦΗ. Μοναδική εξαίρεση ήταν το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει «θέμα» για την ΑΕΚ στο πως ξεκινά τα παιχνίδια της. Είτε αυτό αφορά σε συγκέντρωση και διάθεση παικτών, είτε σε τακτικό ζήτημα. Είναι σίγουρο όμως πως η Ένωση μπαίνει στα παιχνίδια της «νωθρά» και τις περισσότερες φορές το πληρώνει. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μονάχα απέναντι σε Βόλφσμπουργκ και ΟΦΗ κατάφερε να αντιδράσει και να «γυρίσει» το ματς. Μιας και τόσο με τον Ατρόμητο όσο και με την Μπράγκα, στο τέλος γνώρισε την ήττα.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν στάθηκε τυχαία στο εν λόγω ζήτημα προχθές. Ο Ιταλός τεχνικός έχει εντοπίσει την συγκεκριμένη αδυναμία στην ομάδα του και όπως ο ίδιος είπε, είναι κάτι που θέλει να συζητήσει με τους παίκτες του προκειμένου να διορθωθεί. Η ΑΕΚ καλείται να βρει μια μεγαλύτερη συνέπεια στο παιχνίδι της. Να γίνει πιο σταθερή και να μην παρουσιάζει αυτές τις μεγάλες αλλαγές στην εικόνα της, στα δύο ημίχρονα των αγώνων.

Τα παιχνίδια που υπάρχουν ενόψει είναι τέτοιας δυσκολίας και κρισιμότητας, που εφόσον δεν υπάρξει βελτίωση σε αυτό το κομμάτι, η ΑΕΚ δεδομένα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Γι’ αυτό και ο Καρέρα με τους παίκτες του πρέπει να βρουν που οφείλεται αυτή τους η αδυναμία και την ξεπεράσουν.