Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας, επιχείρηση της αστυνομίες, μετά από ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Βιέννης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, με την αυστριακή εφημερίδα Falter, η οποία επικαλείται το ΥΠΕΣ, να αναφέρει πως υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. «Τρομοκρατικό χτύπημα στη συναγωγή της Βιέννης. Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες» γράφει ο αρχισυντάκτης της στο Twitter.

Από την πλευρά της η αυστριακή Kurier κάνει λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός. Ενώ μιλάει και για μια σύλληψη.

Όπως ανέφερε λίγο αργότερα η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ωστόσο δεν γίνεται λόγος από επίσημα χείλη για νεκρούς.

H επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν η επίθεση είχε ως στόχο τη συναγωγή ή όχι, παρά τα όσα έγιναν γνωστά στην αρχή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα krone, σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο φορούσε επάνω του. Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ιστοσελίδα, υπάρχουν κι άλλοι δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Μάλιστα, τα αυστριακά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφία άνδρα, ο οποίος φέρεται να κρατάει όπλο και ισχυρίζονται ότι πρόκειται για έναν από τους δράστες.  

Ήδη τα social media έχουν γεμίσει με βίντεο από την περιοχή, όπου -όπως είναι λογικό- επικρατεί πανικός.

Δείτε τα βίντεο:

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της κοινότητας Ισραηλινών στην Αυστρία, έχει δώσει εντολή σε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους.